Ümraniye belediyesi arsamın %75 aldı ben de anlamadım
Ümraniye belediyesi encümen kararı ile 722 m2 arsamı yol,park İSKİ vs.. adı altında bedelsiz olarak aldı ve beni yan parsellerdekilerle tevhid etti.Tapu kaydında ise aynen şöyle yazıyor 722/4434 .... adına 1198/4434 X adına 2514/4434 Y adına şimdi benim arsam kaç m2 oldu. Yandaki parsel sahipleri aynen şöyle diyor senin arsan artık 165 m2 kaldı yol senin parselden geçti. Arsa bürüt 4434 idi net olarak 3493m2 düştü.Şimdi benim arsam 165m2 mi? yoksa 722/4434 oranın da mı?Bu belediye ne yaptı şimdi? %35 dop ve kop alınır diyorlardı benden aldı %75 bu ne iş? Tapuya gittim 722/4434 aynen yazıyor müteahhit ise oraya yanlış yazılmış düzeltilir diyor.Bilgisi olana varsa bu hukuk olayı neye göre yapıldı cevaplayabilir mi?
Cevap: Ümraniye belediyesi arsamın %75 aldı ben de anlamadım.
Tapuya bakıp gördüğünüz
1-yüzölçümü,
2-cinsi,
3-hissesi
hanelerini yazar mısınız buraya?
yüzölçümü brüt 4434 net 3496 Cinsi derken ne demek istiyorsunuz? Hisse oranları ise 722/4434 benim, 1198/4434 diğer parsel sahibi, 2514/4434 başka parsel sahibi bu üç parseli tevhid etti belediye.
Tapunuz yok mu? Bu dediklerim tapunun üstünde yazan bilgilerdir. Brüt, net diye bir şey de yok tapuda. Tek bir değer var.
Yoksa daha henüz tapu verilmedi mi?
yok verilmedi kat irtifaklarını kurdu tapuya gittim.Üzerime 10 daire gözüküyor ama müteahhit diyor ki senle anlaşma yaptık bu antlaşma gereğince bana 6 tanesini vereceksin.Ben antlaşmayı 40-60 oranında yaptım.Benim öğrenmek istediğim.Kaç m2 arsam kaldı? bunu öğrensem ya o zaman müteahhite gereken cevabı vereceğim.Yok eğer benim 165 m2 kaldıysa o zman bu adam haklı.Bu belediye beni tevhid ederken nasıl etti hiç bana sormadı hangi yasayla oldu bu iş. Tapu kağıdında bir sürü şey yazıyor mesele ''....yol,çevre düzenlemesi bedelsiz alındı ve yeni parsel hisselei oranında malikleri adına tescil edildi''
Sizin payınız 569 m2, ikinci ortağın 945 m2, üçüncünün 1982 m2 gibi görünüyor yazdıklarınızdan. 165 nerden çıktı anlayamadım.
Sizin 722 m2 arsanız varmış, 153 m2 si kesilmiş, 569 m2 kalmış.
Siz de aynen böyle düşünüyorsunuz sanırım.
Ama bahsettiğiniz o "Tapu kağıdı" üzerinde yazan bir şey her şeyi değiştirebilir.
Bu durumda %20 DOP çıkıyor ama ben %34,5 alan belediye görmedim doğrusu :)
Cevap: Ümraniye belediyesi arsamın %75 aldı ben de anlamadım
Arsanızda eksilme olmamış durumda, Yine arsanız 722 m2 çünkü size ve ortaklarınıza tahsis edilen parsel ada bazında alanı ise 4434 m2 dir. Sizinde hisseniz 722/4434 olduğuna göre parseliniz yine 722 m2 dir. Sadece düzenleme yapılmış, kamuya ayrılan yerin yeri değişmiştir. Eski parselinizin yeri değişmiş kısmen kaydırılmış durumdadır.
Cevap: Ümraniye belediyesi arsamın %75 aldı ben de anlamadım
Dop vb. Kesinti yapılmamış, müteahhitle anlaşmanızda 722 m2 üzerinden olacaktır.
Alıntı:
abd34 rumuzlu üyeden alıntı
yüzölçümü brüt 4434 net 3496
Bu brüt ve net ne olabilir? Buna yorum yapamadım. Toplamı 4434 m2 olan üç parsel tevhid edilip bir kısmı terk edilerek 3496 m2 bir parsel elde edilmiş ama payda değiştirilmemiş gibi göründü bana. Kesini yapılmadığını neye göre söylediniz? Nereyi atladım ben?
http://webgis.umraniye.bel.tr/imardu...parselid=45576 park alanı yazan yerde benim arsanın bir kısmı vardı.Hem bedelsiz terk ettirildim hemde tapuda arsam 722/4434 yazıyor.