Elektrik Faturası Okuma Dönemi İle İlgili Sorun
Saygıdeğer arkadaşlar, bugün yeni elektrik faturası geldi, bir şey dikkatimi çekti. Fatura okuma dönemi; ilk okuma tarihi 09.10.2011 son okuma tarihi 03.11.2011 yaklaşık 25 günlük bir tüketim bedeli fatura edildi. Daha önceki faturalarımıza baktığımda 19, 20,21,22,23 günlük okumalar olduğunu gördüm. İnternetteki Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun sitesi de dahil hiç bir sitede bununla ilgili herhangi bir kanun, yönetmelik ve tebliğ bulamadım. Bununla ilgili bilgisi olan var ise lütfen aydınlatabilirmi. Bunun herhangi bir süresi varmı? Minimum ve maksimum okuma süresi ne kadar olmalı?
Yoksa kurum keyfe keder çıkıpta istediği zaman okuma yapıpta fatura edebilirmi? Sanki paraya ihtiyacı olan bir vatandaşın, alacaklı olduğu kişileri arayıpta para istemişcesine kurumda paraya ihtiyacı varmış gibi dilediği zaman bu şekilde fatura düzenleyebilirmi? Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Elektrik Faturası Okuma Dönemi İle İlgili Sorun
Bir yılda kaç tane fatura geliyor?
Yani bu ay 25 sonraki ay 35 ise sorun yok. Ama sürekli olarak 30 günden kısa sürelerde gelirse dediğiniz türde bir sorun var.
Hangi dağıtım şirketi bu faturayı gönderen?
Valla faturayı saymadım henüz, okunma tarihlerindeki farklılıklar dikkatimi çektiği için garibime gitti. Hiç bir faturanın okunma tarihi aralığı birbirini tutmuyor. Ama takipçisi olacağım. Sonra tutup 5 TL'ye insanların enerjisini kesiyorlar, sanki kendileri herşeyi dos doğru yapmışlar gibi.
Ben de evdeki faturalara bakmıştım bu yazının üstüne :)
Bende de dediğiniz gibi 23-25 günlük olanlar vardı ancak 32-35 günlük olanlar da vardı. Son bir senede 12 fatura vardı yani. Dolayısı ile bu farklılıkların başka sebeplerden kaynaklandığını düşündüm. Art niyet olsa daima 30 günün altında olurdu.