Sportif aktivitelere bilet satan dolandırıcılık sitesi
Merhaba;
Yurtdışında önümüzdeki nisan ayında vuku bulacak bir sportif aktiviteye 2 kişilik bilet aldım ve 1000 euro'nun üstünde bir bilet ücreti ödedim, fakat ödedikten daha sonra internette araştırdığım kadarıyla bu sitenin yüzlerce kurbanının bulunduğunu ve maç biletlerini %90 teslim etmediklerini ve basit bir karaborsacılık mantığıyla çalışıp azınlığa maç biletlerini verdiklerini öğrendim. (hatta facebook'ta bu site tarafından dolandırılan yüzlerce kişi grup bile kurmuş ) Dolandırılan insanların hiç birine de para iadesi yapmamışlar ve bazı mağdurlar kendi bankaları aracılığıyla ( visa ya da mastercard ödemelerinde ) paralarını 1-2 ay sonra geri almışlar.
Benim öğrenmek istediğim, ben başka bir ülkeye gidip, uçak ve otel için 2 kişilik para harcayıp daha sonra stadın önünde mağdur olmak istediğim için acaba bankamla şimdiden irtibata geçsem bir para iadesi söz konusu olabilir mi?
İngilizce olarak hatta 1-2 tane türkçe olarak bu sitenin dolandırıcı olduğunu kanıtlayabilirim ama sizce bankanın bana para iadesi yapma olasılığı nedir?
Bankanın call service'ini aradım ve dediklerine göre ' muhasebeleşmiş bir ödeme ' geri alınamazmış fakat bankaya başvurursam satıcıyla irtibata geçip paranın iadesini isteyebilirlermiş.
Fakat zaten sorun da bu, ' hizmet bir kez satın alındıktan sonra kesinlikle para iadesi yoktur ' yazıyor, bana yol gösteren olursa çok sevinirim çünkü bileti hediye ettiğim 2. kişi daha 5-6 ay olmasına rağmen şu an büyük bir heyecan yaşıyor ve diğer yüzlerce insan gibi mağduriyet yaşamak istemiyorum. İlk bir kaç gün büyük bir heyecan yaratan bu gezi+maç organizasyonun böyle bir kabusa dönmesi günlerdir beni rahatsız ediyor çünkü ödediğimiz o miktar uzun süre biriktirilen bir miktardı.
selamlar ve saygılarımla
Cevap: Sportif aktivitelere bilet satan dolandırıcılık sitesi
bak bir konu başlıği var internetden kumara itiraz diye orda yapılan harcamalara itiraz edilmiş teoride sende aynı yola başvuracaksın bankana hizmet alamadığına dair itiraz formu gönder sana paranı iade ederler büyük olasılıkla
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim fakat orada bulamadığım bir şey var, bu durumlarda bir zaman aşımı söz konusu mudur? Çünkü bu aktivite yaklaşık 6,5 ay sonra ve 6 aylık bir zaman aşımı falan varsa kötü olabilir,
selamlar
Sayın beyefendi,
Ben de bankanın bana paramı geri verebileceğini düşünüyorum fakat burada şöyle bir nüans var, ortada henüz hizmeti alma veya hizmeti alamama gibi bir durum yok, %90 bileti baan göndermeyecekler ve ben de taa yurtdışına gidip yol + otel harcayıp stadın önünde hayal kırıklığı yaşamamak için şimdiden hizmetten caymak istiyorum. Bu konuda yol gösterebilir misiniz?
Selamlar
Siparişinizi iptal etme şansı çok zaman olur. Bunlarda yok mu iptal diye bir şey? Bunu bir araştırsanız?
Sayın Senoleker,
Maalesef site basit karaborsacılık&dolandırıcılık mantığıyla çalıştığı için iade imkanı sunmuyor hatta hizmeti sağlayamadıktan sonra da iade etmiyor & telefonlara çıkmıyor vs. Maalesef ödedikten sonra farkettim bunları,
selamlar