danışan adam rumuzlu üyeden alıntı
5 yıl önce eşim, öğretmen kızkardeşim üzerinden Avea hat aldı. 2 yıl kadar kullandıktan sonra isteğimizle kardeşim hattı kapattırdı. Tüm borçların ödendiği, borç kalmadığı net olarak öğrenildi. Kardeşi ve biz farklı illerde oturuyoruz ve kapanan hat kardeşim üzerine ancak adres bizim evdi. Ancak 9 ay sonra bulunduğumuz ildeki bir hukuk bürosundan kardeşim cepten aranmış ve son 1 faturanın ödenmemiş olduğu( 12tl civarı ) bunun da faiz avukat vs ücretleriyle 230 tl olduğu, hemen ödenmesi söylenmiş.
Aveanın bariz kötü niyeti nedeniyle (ki 8 ay ne fatura gönderdi ne e mail) ödemedik. Tebligat vs olmadı. Ben aveanın borcu bu büroya sattığını, bu büronun daborçlu asıl adresini öğrense de pek uğraşmayacağını düşündüm.
Sonra geçen ay aveadan aradığını belirten birisi ev telefonundan tekrar aramış ve 311 tl borcu ödeyin haciz gelir demiş.
Borç kardeşim üzerine olduğundan doğrudan hukuki ve şikayet benzeri yaptırımlara gitmekte zorlanıyorum.
Şimdi biz bu işten nasıl kurtulabiliriz.Tabii ki ödemeden ya da 40-50 tl ödeyerek.
Param olmadığından değil, bu kötü niyeti, enayi yerine konmayı hazmedemediğimden.
Biraz üçkağıtçılık nasıl yapalım sorusu oldu ama durumu anlamışsınızdır, haksız bir borç .
Teşekkür ederim.