Gayri resmi işçilik,ödenmeyen sgk primlerim ve çıkarılma tazminatım verilmedi neler yapabilirim.
merhaba.
Galiba aldatılmak benim kaderimde çok büyük yer oluşturuyo neyse ben konuya geçiyim.
2008-2011 yılları arasında bir inşaat firmasında çalıştım. 2008 2009 yıllarında hiç sigorta primi yatırmamış. 2010 2011 yıllarında yakesik kesik yatırılmış. işten çıkarıldım ama herhangi bir evrak vermediler imzada atmadım, çeketimi alıp çıkmak zorunda kaldım.aylardır maaşımı alamadım.bu durumdan haberdar şahitlerim var bi kaç parçada evrak var. neler yapabilirim ödenmeyen maaşlar ödenmeyen primler ve tazminatımla ilgili. birde sigortam ödenmediği için işsizlik maaşınada başvuramadım. mağdurum cevabi yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Gayri resmi işçilik,ödenmeyen sgk primlerim ve çıkarılma tazminatım verilmedi neler yapabilirim.
İspatlayacak durumdaysanız, Sigortalılığınızın tespiti davası açabilir, ayrıca işçilik alacaklarınızla ilgili biran önce ihtarname çekebilir, akabinde dava açabilirsiniz. Davayı ihtarnamesiz de açabilirsiniz.