Mantolamada açık balkon ve kapalı balkon farkı
herkese merhabalar. 5 katlı binamızda herkesin arsa payı eşit ve metrekarelerde eşit. dış cephe yalıtım yapılıyor ve daire başına 1.600 TL gibi bir rakam düştü. her daire için eşit. ancak bazı dairelerde pvc ile balkon kapalı iken bazı dairelerde açık balkon var. firma açık olan balkonlara yalıtım yaparız ama kapalı olanlara yapmayız demiş. aynı parayı verdikten sonra benimde balkonum kapalı olsa bile yaptırma hakkım yok mu? veya madem yapmayacaklar daha az para mı ödemem gerekir?
Cevap: Mantolamada açık balkon ve kapalı balkon farkı
açık olan balkona işçiler iskeleden istediği gibi girip çıkabilir.
kapalı olan balkona da istediği gibi girip çıkamaz. Bu da adamın işini çok zorlaştırır. Bu yüzden olmasın adamın itirazı?
Neden kapalı olanları yapmam diyorsun diye bir sorsanız?
Belki adamın gerçekten haklı olduğu bir durum vardır.
Konuşarak ortak yol bulabilirsiniz.
Ama ben az para vereyim deme hakkınızın olmadığını zannediyorum.
yapmama gerekçesi olarak gerek yok dedi. kanunda "kapı balkonlarında mantolama yapılması gerekiyor" şeklinde bir ibare yok dedi.
bende "kapalı balkonlar yapılmaz" diye bir ibare var mı dediğimde mantıklı bir yanıt alamadım tabiki.
bunun nedenini, işi yapacak olanlara sormakta fayda var.....
daha az para verelim deseniz bile ,biz fiyatı böyle verdik diyeceklerdir....
başka yerlerden fiyat alındı mı....
firma ile sözleşme yaptınızmı ?
Aynı konu bizim sitede gündeme geldi ve yapılan araştırmalar sonucunda;
Kapalı balkonun içinde bulunan yüzeylerin dış duvar olarak kabul edilmesi gerektiği, ısı yalıtımının bu yüzeylere de uygulanmasının zorunlu olduğu. aksi taktirde işlemin eksik olacağı ve teknik olarak tam bir yalıtımdan bahsedilemeyeceği anlaşıldı.
cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. balkonun yalıtımı yapılması konusunda anlaşmaya vardık.