Banka Sözleşmeyi Kaybettik Diyerek Diyerek Hesabı Açmıyor
Merhabalar,İşbankası müşterisiyim.İşte Üniversiteli visa kartını kullanıyorum.Pazar akşamı kartım bankamatikte kaldı.Bugün gidip kartımı aldım ama sistemimizde imzanız yok denilerek kartım kullanıma açılmadı.Merkez şubeye gittim.Orda da başvuru formum bulunmasına rağmen,sözleşmenin bulunamadığı söylendi.30 sayfadan oluşan ve sayflarca aleyhimde madde olan sözleşmeyi imzalamadım bende ve kartımı şuan kullanamıyorum.Şözleşme kayboldu denilerek yeni sözleşme hazırlanmasının hukuki dayanağı var mıdır? Bankaların sözleşmeleri saklama zorunluluğu yok mudur? Aleyhime bir çok madde içeren ve eski sözleşmenin aksine kart kullanım ücretide yazan yeni sözleşmeyi imzalamak zorunda mıyım? Bu sözleşmeyi imzalamadan kartımı tekrar kullanıma açtıramaz mıyım? Konuyla ilgi yardımcı olursanız sevinirim.Saygılarımla...
Cevap: Banka Sözleşmeyi Kaybettik Diyerek Diyerek Hesabı Açmıyor
İş bankası gibi koca koca şirketler de böyle şeylere tevessül eder olduysa eyvah...
Alıntı:
peştemaliye rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,İşbankası müşterisiyim.İşte Üniversiteli visa kartını kullanıyorum.Pazar akşamı kartım bankamatikte kaldı.Bugün gidip kartımı aldım ama sistemimizde imzanız yok denilerek kartım kullanıma açılmadı.
İmza almadan bankamatik kartı nasıl vermişler bu epey belirsiz bir durum...
Alıntı:
Sözleşme kayboldu denilerek yeni sözleşme hazırlanmasının hukuki dayanağı var mıdır?
Bankanın kendi tasarrufu sistemde imzanız gözükmüyorsa yeni sözleşme imzalamadan kart vermemeleri kendi hakları...
Alıntı:
Bankaların sözleşmeleri saklama zorunluluğu yok mudur? Aleyhime bir çok madde içeren ve eski sözleşmenin aksine kart kullanım ücretide yazan yeni sözleşmeyi imzalamak zorunda mıyım? Bu sözleşmeyi imzalamadan kartımı tekrar kullanıma açtıramaz mıyım? Konuyla ilgi yardımcı olursanız sevinirim.Saygılarımla...
Bu sorularınızın cevabını burada bulabileceğinizi/bulsanızda cevabın uygulamada yardımcı olabileceğini sanmıyorum.
Alıntı:
Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı
Anlaşıldığı kadarıyla imza var, sözleşme de var. Ama olan sözleşme, bankanın hesap işletim ücreti + kart ücreti alabileceği şekil şartlarına sahip değil. Banka da bu yüzden hesap işletim ücreti ve kart ücreti alabileceği şartlara sahip olan yeni bir sözleşme imzalatmak istiyor.
Zaten üye peştemaliye, bankanın "sözleşmenizi kaybettik " dediğini ifade etmiş. Bana çok gerçekçi gelmedi bu gerekçe :)
Evet bencede sözleşme var ve banka bu sözleşmeyi saklıyor.Çünkü sözleşmede kart ücreti,havale ücreti v.s. yok.İmzaladığım 3 sayfalık sözleşme kayıplara karıştı.Şimdi ise benim aleyhime ve kendilerinin lehine sözleşme hazırlamışlar ve bahaneyle dikta ediyorlar.Ben burdan yardım beklemiyorum zaten.Sonuçta bir danışma sitesi değil.Sadece Bankacılık Kanunu,BDDK düzenlemerinden işime yarıcak bir kaç madde yazmanızı bekliyorum bu durumla ilgili.Daha sonrada bankaya ihtar çekecem o maddekeri kullanarak,olumlu yanıt alamazsam BDDK'ya şikayet edecem.Bir türlü nette Bankacılık Kanununu bulamadım çünkü.İçtihata hakim olan ve bu konuda uzmanlaşmış arkadaşlar vardır mutlaka.Verecekleri bilgiler için teşekkürler...
Alıntı:
Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı
Bankanın kendi tasarrufu sistemde imzanız gözükmüyorsa yeni sözleşme imzalamadan kart vermemeleri kendi hakları...
Bu sorularınızın cevabını burada bulabileceğinizi/bulsanızda cevabın uygulamada yardımcı olabileceğini sanmıyorum.
Merhaba,
http://www.tbb.org.tr/tr/Tbb/Genel_Bilgiler.aspx?Id=4 bağlantısını incelemenizde yarar var.
Saygılarımla,