Memurun başka sınıfta ve derecesinin altında bir görevde çalıştırılmıyacağı
Merhabalar,
Ben 3 aylık teknik hizmetler kadrosunda üniversitede bir teknikerim.Dolayısıyla TH'de bir aday memurum.
Durumumu izah etmek istiyorum ki bu durum neredeyse tüm üniversitelerde TH kadrosunda olanların ortak sorunudur.
Göreve başlama tarihinden itibaren yaklaşık 2 ay nerede bile çalışacağımız belli olmadan bir odada bekletildik(sabah 8:00-akşam 17:00).Bu süre zarfında "dağıtıcı memur" yani evrak dağıtan memur görevini yerine getirdik.Tabi ki bu görev bir TH kadrosundaki bir memur için yani benim için hem başka sınıftaki bir görev hem de derece altımdaki bir görevdi,sabretmek zorunda kaldım.2 ayın sonunda görevlerimiz belli oldu.Herkes bir yere yerleşti.Bana düşen görevler ise;
-Bazı depoların sorumlulugu (ambar memurlugu).
-Sekretere yardım etmek.
-Evrak taşımak(dağıtıcı memur)
Bu görevler yazılı bir emirle tebliğ edilmedi.Tamamen sözlü oldu.Ki hala yazılı bir emir söz konusu değil.
Geçen gün bu görevlere itiraz ettim ve artık bu görevleri yapmayacağımı ancak ve ancak yazılı emir verirlerse yapacağımı ve yazılı emir verirlerse de dava açıp görevleri yapacagımı söyledim.Lakin amirler hala diretmekte.Ve bana şu soruyu sormaktalar:"Bu görevleri yapmayacaksan ne iş yapacaksın?"
Aslında haklılar(!)Gerçekten haklılar benim görevime uygun bir iş yok.Muvafakat için diretemem aday memurum:S Ben ne yapacagım bilemiyorum.Eskisi gibi kabullensem iş üstüne iş yükledikleri gibi devletin memurunu paçavra gibi kullanıp kullandırıyorlar:S
Umarım birileri bana ne yolda ilerlemem gerektiğini söyler.Teşekkürler.
Cevap: Memurun başka sınıfta ve derecesinin altında bir görevde çalıştırılmıyacağı
Bu konu hakkında bilgisi olan vardır muhakkak.
Teşekkürler.
Cevap: Memurun başka sınıfta ve derecesinin altında bir görevde çalıştırılmıyacağı
Umarım birileri bana ne yolda ilerlemem gerektiğini söyler.
Üniversitede teknik hizmetler kadrosu ile ilgili hiçbir iş yoksa neden işe alındınız?
Örneğin bilgisayar teknikerinin işi var ama benimkinin işi yok.Ki benim gibi onlarca kişi bu durumda.Maliye bakanlıgı ünilere alabileceği kadroları söylüyor ünilerde arasından seçiyor.bizim gibileri seçmelerinin sebebi ihtiyaçlarının oldugundan değil başka birimlerde iş yaptırmak için alıyorlar.
Bu durumda en iyi çare asaletiniz onaylanıncaya kadar Üniversitede çalışmanız ve sonrasında görevinizle ilgili bir kuruma naklen atanmak için uğraşmanızdır diye düşünüyorum.
Benim düşüncemde bu lakin şu anda tüm unvanımla alakasız işleri reddettiğim için herhangi bir görevim yok.Yazılı emir de almış değilim.
Arkadaşlar nereye sorumu yazmam gerektiğini bulamadım.Beni aydınlatırsanız sevınırım
Alıntı:
yaralı kamu rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar nereye sorumu yazmam gerektiğini bulamadım.Beni aydınlatırsanız sevınırım
Ne konuda?
Ben 10 yıldır devlet memuruyum. çalıştığım birimin bilgi ilşem sorumlusuyum. kadram "memur". kadrosu teknisyen olan birkişide kütüphane memuru olarak görev yapıyor. ben bunu dile getirdiğim zaman gülüp geçiliyor....