DEPREM VERGİSİ ve Konuşulanlar
Maliye Bakanı'ndan deprem vergisi cevabı:
"Şimşek, toplanan vergilerin sağlık, eğitim, duble yollar gibi 74 milyonun ihtiyacını karşılamak için kullanıldığını söyledi."
**
Yapılan duble yolların uzunluğu ile afet bölgesindeki vatandaşın çadır kuyruğu düz orantılı!..
Deprem vergileri yola, eğitime, sağlığa aktarıldıysa, yola, eğitime, sağlığa verdiğimiz vergiler nereye aktarıldı?
Gölcük Depreminin ardından halktan toplanan ve tahmini 40 milyar liraya ulaşan deprem vergisinin akıbeti ise bilinmiyor.
**
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün: "Deprem vergisi" diye bir vergi yok. Zaten ortada olan vergi Özel İletişim Vergisi..DEDİ!
Deprem Vergisi adı altında TOPLANAN paralara en güzel yorumu aslında Unakıtan verdi...
'Milleti aldatmanın alemi yok. Depremde çıkartılan vergiler bütçe için toplanıyor' dedi.
http://www.milliyet.com.tr/2003/10/1...omi/eko01.html
Cevap: DEPREM VERGİSİ ve Konuşulanlar
Kisisel görüsümdür ki siteyi baglamamasi acisindan belirtmek istedim: basiretsizligin ifadeye dönüsmüs seklidir. Bu su ifadenin kisaltilmis bicimidir:
"Biz sizlerden paralari aldik, amaci disinda kullandik ve bunlari bir de oy toplama döneminde bakin size yollar yaptik diye ortaya koyduk; sizin hayatinizi bu ugurda hice sayarken yüzümüz dahi kizarmadi. Yaptiklarimiz da yapacaklarimizin teminatidir."
Bir de cikip orada ev yapan müteahhitleri suclarlar. Müteahhit sucludur, buna kimsenin sözü yok. Iyi de arkadas sen kimsin burada? Devlet sen degil misin? Bunlari denetleyecek, olmasi gereken izinleri verecek ya da vermeyecek, bunun bunlara uygun yapildigini denetleyecek birim sen degil misin? Böyle devlet anlayisi mi olur? Bakkal dükkani bile böyle idare edilmez.
Kanun hükmünde kararname sacmaligini cikardiklarinda da böyle ziplamistim koltugumdan; ne demek bu kanun hükmünde kararname, basbakan denen adam kimdir ki meclisin önünde? Kim ki o cikardigi kararname meclisi by-pass edip kanun hükmüne gecer? Türkiye monarsiyle yönetilmeye basladi da biz mi kacirdik?
Canlarim benim, baktikca memleketin nasil da muz cumhuriyetine dönüstürüldügünü, dünyada alay konusu oldugumuzu üzülerek izliyorum. Yazik ki bunlari bile görmeden hala herseyin iyiye gittigine inanan büyük bir güruh, uyumaya; uyutulmaya devam ediyor...