Baba oğul münakaşası-darp
Merhaba ben 21 yaşında üniversite öğrencisiyim.Annemle babam arasında yıllardır çeşitli kavgalar oluyordu ama 2 sene öncesinde iş şiddete vardı ve annem babamı karakola şikayet etti.Mahkeme babama 5 yıl suç işlememe şartı koydu.(Bana kini burdan kaynaklanıyor annemi engellemem gerektiğini söylüyor rezil olduğunu söylüyor.).Yine 6 ay önce annemle babam tartışmaya başladılar.Babam küfürler savurdu ve şiddete başvurmaya yeltendi üzerime yürüdü.Bende dayanamadım yüzüne yumruk attım.(bu arada babam polis).Polis çağırmış beni karakola aldılar.Daha sonra adli tıptan darpa uğradığına dair rapor almış.Daha sonra şikayetini çekmiş ama olay kamu davası olmuş.3 gün sonra mahkememiz var ve şu an aramız iyi babamla aynı evde yaşıyoruz.Çok zor durumdayım.Sabıkam falan da yok ne yapmalıyım , ileride işe girmemi engelleyecek bir sıkıntı yaratır mı ?İlgileriniz için teşekkürler.
Cevap: Baba oğul münakaşası-darp
o kadar kişi bakmış bi yardımcı olucak yok mu ?
Yumruk attınız için sizi hapse atmazlar merak etmeyin. Sabıkanız da olmaz. Sanırım para cezasına çevircek hakim. Daha önce bu tip şeyler okumuştuk. Sabıkanız olmaz. Yumruk atmakla sabıka olmaz. 1 yıldan fazla hapis cezası alır ve yatarsanız sabıka oluyor. Yani hapis yatmadığınız sürece sabıka olmaz. İleride işe girmenizi engelleyecek bir durum olmaz.
Ama bundan sonra dikkat edin. Her kimle olursa olsun kavgadan uzak durun. Başkası bile kavga ediyorsa etsin, siz karışmayın. Size küfür bile edilse şiddete yönelmeyin, hayatınızı mahfetmeyin.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Yumruk attınız için sizi hapse atmazlar merak etmeyin. Sabıkanız da olmaz. Sanırım para cezasına çevircek hakim. Daha önce bu tip şeyler okumuştuk. Sabıkanız olmaz. Yumruk atmakla sabıka olmaz. 1 yıldan fazla hapis cezası alır ve yatarsanız sabıka oluyor. Yani hapis yatmadığınız sürece sabıka olmaz. İleride işe girmenizi engelleyecek bir durum olmaz.
Ama bundan sonra dikkat edin. Her kimle olursa olsun kavgadan uzak durun. Başkası bile kavga ediyorsa etsin, siz karışmayın. Size küfür bile edilse şiddete yönelmeyin, hayatınızı mahfetmeyin.
çok teşekkürler içimi rahatlattınız sağolun