Cevap: Emsal Karar Davası
Lütfen yardım edermisiniz.Bu konuda kimse bilgi veremezmi bana.
Cevap: Emsal Karar Davası
Alıntı:
kama76 rumuzlu üyeden alıntı
Ben bir kurumda memur olarak çalışıyorken zimmet soruşturması sonucu disiplin kurulu görevden ihraç etti.Ceza mahkemesi halen sürüyor.Ama avukatım sağolsun idare mahkemesine yaptığımız iptal davasının ret (İdarenin yaptığı işlemde usulsüzlük yok kararı)edildiğini bana temyiz süresi dolduktan sonra duyurdu.Karar kesinleşti yani.Şimdi bir emsal danıştay kararı buldum.Kararda ceza mahkemesi sonuçlanmadan görevden alınamayacağı belirtilmiş.
Bu durumda emsal davası nasıl ve nereye açarım? İşe yama ihtimali varmıdır.Değerli yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
disiplin soruşturması ile ceza davaları ayrıayrı işlemdirceza davasında beraat etmen disiplin soruşturmsı sonucı verilen idare işlemini etkilemez zaten idare mahkemeside bu konuda ceza davası sonucunu beklemeden karar vermiş.ama bazı durumlarda beklemek gerekir örn.cinayet işlenmiş yanlışlıkla siz tutuklanıp işten atılmışsınızdır takiben gerçek katil ortaya çıkar doğalolarak işe iade edilirsiz.genede ceza davası sonucu kesinleşen beraat kararı alırsanız idare mahkemeye karar düzeltme talebiyle başvurun belki bir dayanak bulunur.idare sizi işten atmak için sahte belge bulmuştur iftiraya uğradığınız orta çkmıştır v.s