Abimin kredi kartı borcundan dolayı bize haciz gelir mi?
Teşekkr ederim cevabınız için
Cevap: Abimin kredi kartı borcundan dolayı bize haciz gelir mi?
Tebligat o adreste yapılmış ise hacze gelinir.
Borçlar kanunu genel hükümlerine göre kişi borcuyla şahsen sorumludur ibaresi mevcuttur fakat eğer kişi sizinle yaşıyorsa ve şu andaki mal varlığınızda herhangi bir hakkı var ise sadece onun kişisel malvarlığıyla ilgili haciz gelir.sizin kendi malvarlığına mudahale edilmez.borç ilişkisi nisbi özellik taşır ve sadece borçlu ve alacaklıyı ilgilendirir.ancak borçlu olan şahıstan edim i yerine getirilmesi istenir.yalnız kişi borcu alırken sizin adresi göstermiş ise ve sizin bundan haberiniz var ise tebligat yeri haczedilebilir.(sizin izninizin bulunması şart)
Alıntı:
Avukst63 rumuzlu üyeden alıntı
Borçlar kanunu genel hükümlerine göre kişi borcuyla şahsen sorumludur ibaresi mevcuttur fakat eğer kişi sizinle yaşıyorsa ve şu andaki mal varlığınızda herhangi bir hakkı var ise sadece onun kişisel malvarlığıyla ilgili haciz gelir.sizin kendi malvarlığına mudahale edilmez.borç ilişkisi nisbi özellik taşır ve sadece borçlu ve alacaklıyı ilgilendirir.ancak borçlu olan şahıstan edim i yerine getirilmesi istenir.yalnız kişi borcu alırken sizin adresi göstermiş ise ve sizin bundan haberiniz var ise tebligat yeri haczedilebilir.(sizin izninizin bulunması şart)
Sanırım borçtan, kredi çekilirken bizim de haberimiz olması gerekiyor, aksi takdirde borçlu ve borç vereni ilgilendiriyor sanırım. :) Sağolun.
Biraz kafam karıştı, şimdi kendisi banka v.b bir yerden kredi çekerse ve ödeyemezse. Tabii ki bu bizim iznimiz imzamız olmadan yapılırsa, bizim başımız belaya girer mi?
Aynı şekilde karı ve koca için de geçerlidir bu durum arkadaşlar? Gerçekten çok büyük önem taşıyor bu soru benim için.
Teşekkürler.