Merhabalar,evimizi hiç bir sözleşme yapmadan kiraya verirsek ileriki yıllarda tahliyede bir problem yaşarmıyız? kiranın ödenmemesi vb durumlarda yasal yollara başvurabilirmiyiz?kiracı kanuni haklarının ne kadarını kullanabilir?selamlar
Printable View
Merhabalar,evimizi hiç bir sözleşme yapmadan kiraya verirsek ileriki yıllarda tahliyede bir problem yaşarmıyız? kiranın ödenmemesi vb durumlarda yasal yollara başvurabilirmiyiz?kiracı kanuni haklarının ne kadarını kullanabilir?selamlar
Merhaba sayın sözer,
ben hukuk fakültesi son sınıf öğrencisi olarak sorunuzu cevaplıyorum.
Kira sözlemleri hukuken hehangi bir şekle bağlı değildir zaten.Bu durumda yazılı olarak da sözlü olarak da sözleşmenizi yapabilirsiniz.Kira akdinin sözlü olarak yapılması, yasal yollara başvurma hakkınızı ortadan kaldırmaz.Ancak ileride karşılaşabileceğiniz olası durumlara karşı ispat kolaylığı açısından sözleşmenizi yazılı olarak yapmanızı tavsiye ederim.Selamlar..
Sayın Sözer;
Yazılı bir sözleşme yapmaksızın, sadece tahliye taahhütnamesi alarak da haklarınızı garanti altına almış olursunuz. Zira tahliye taahhütnamesi, tarafların arasında sözlü de olsa bir kira sözleşmesinin varlığına delalettir. Kiranın ödenmemesi vb. durumlarda taahhütnameyi kullanabilirsiniz. Tabi ödenmeme halinde 2haklı ihtarda bulunmanız tahliye talebi için yeterli..SAYGILARIMLA..
Selamlar,
Evsahibi ve kiracı arasında herhangi bir kira sözleşmesi yoktur. Kiracı kirayi elden evsahibine vermektedir. Kiracı kirayi iki ay ödemeyince; ev sahibi kiracının evde olmadığı bir zamanda kiracısının evine girer ve kapı kilidini değiştirir. Ev sahibi kiracısına 'eğer kira borcunu ödemessen eve giremessin ve eşyalarını alamassın' der. Bu durumda kiracı mesken masuniyetini ihlalden savcılığa veya kolluk kuvvetlerine şikayette bulunabilirmi? Yani bu konu şikayet halinde savcıların resen takip etmesi gerekene bir konumu? Kiracının eşyalarını alması için mahkemeye mutlaka dava açması mı gerekiyor?
Sayın sözer
kira sözleşmesinin yazılı olması, ispat açısından önemlidi. İlerde kira bedeli, kiranın başlangıç tarihi gibi konularda anlaşamazsanız uğraşırsınız. Bu nedenle yazılı yapmakta yarar var.
Sayın ya-su
ev sahibinin anahtarı değiştirmesi suç. Savcılığa şikayet edebilirsiniz. Siz dava açamazsınız. Davayı savcı açabilir.
sayın Atay, cevap için teşekür ederim.
Merhaba
Ben de kiracımla kira kontratı yaptım ama noterden değil. Üzerinde damga pulu da yok sadece ben, kefil ve kiracının imzaları var. Bu durum ilerde probleme yol açabilir mi? Teşekkür ederim
Merhaba
Evimi kiralarken kontratı noterden yapmadım. Sadece benim,kefilin ve kiracının imzaları var. Ayrıca damga pulu da yok. Bu durum ilerde probleme yol açabilir mi?Bilgi verebilirseniz sevinirim.
arka arkaya yazınca ne oluyor ki ?
Kira sözleşmeniz geçerlidir