İnternetten alış-verişte dolandırıcılık.
Merhabalar. Ben internet üzerinden tanıştığım bir sahıştan fotoğraf makinası almak için anlaştım. Ücretini havale ile gönderdim. Bana gönderdiği kargo tamamen farklı bir şey alakasız bir şeydi. Kısaca dolandırıldım. Hemen bana gelen kargo ile en yakın polis müdürlüğüne gittim ve dolandırıcılık suçundan davacı oldum. Tutanak ile birlikte sahışla aramızda geçen yazışmalar, şahsın hesap numarası, telefon numarası hepsi belirtildi. Yalnız bana gelen kargoda gönderici ismi farklı bir isim. Ben ürünün gönderildiği kargo sübesini aradığımda görevli bana" evet o ürünü gönderen sahsı hatırlıyorum, elinde tc numarası olmadığını belirtti bizde o anda orada bulunan başka bir beyefendi üzerinden gönderdik kargoyu" açıklamasını yaptı. Ben bu görüşmeyi tutanak tutturulduktan sonra yaptım. Yani tutanakta telefon ile irtibat kurduğun kişi ve bana kargoyu gönderen kişi hakkında şikayetçi oldum. Sanırım ürünü gönderen kişi sucsuz bir vatandaş o anda iyilik yapmak istemiş. Kargo şubesinde kamera kayıtları varmış. Bu gibi bir durumda süreç nasıl işler? ne kadar sürede çözümlenir? yukarıdaki kanıtlar yeterlimidir? Kargo görevlileri nasıl tc numarasız bir ürün gönderilmesine izin verir? Ve mağdurların mağduriyeti nasıl giderilir? Teşekkür ederim.
Cevap: İnternetten alış-verişte dolandırıcılık.
Havaleyi yolladığınız kişinin adını soyadını biliyorsunuzdur kimlik bilgilerinin tüm detayı bankada da vardır. Savcılığa verdiyseniz soruşturmanın tamamlanmasını bekleyebilir veya icra takibi yaparak paranızı geri almak için işlemlere başlayabilirsiniz.
Cevap: İnternetten alış-verişte dolandırıcılık.
Teşekkür ederim Engin bey yardımlarınız için.