Arabamı sigorta şirketi yaptırmak zorundamı değil mi?
20.07.2011 tarhihindeki kaza neticesinde kusurlu tarafın sigorta şirketi Anadolu sigorta aracıma 2000 TL gibi komik bir bedel ile hasar bedeli tazmini teklif etti. Bu para ile aracımın hasarının giderilemeyeceğini Antalya Anadolu sigorta yetkilisi Sayın Alper Giresunlu'ya bildirdim. Alper Bey diğer bir exper yönlendirerek tekrar durumun değerlendirileceğini söyledi. Bir kaç gün sonra exper aradı ve aracın Anadolu Sigorta tarafından anlaşmalı olduğu Antalya Seç Otomotivde hasarının giderileceği karar verildiği ve aracın bulunduğu yerden alınması için çekici yönlendirdiklerini söyledi. Seç otomotiv servis müdürü Sebahattin Bey ve sahibi Zekeriya Bey tarafından hasar onarım işlemlerinin neredeyse yarısını tamamladıktan sonra Anadolu sigortanın bedeli ödemeyeceği bilgisini aldıklarını söylediler. Bunun üzerine Alper Bey'i aradım fakat dosyayı negativ sonuçlandıracağını söyledi. Kendisinin üzerinde bir yetkili istedim ve üst yetkili Yasemin hanımın numarasını verdi. Yasemin Hanıma konuyu ilettim fakat o da negativ yanıt verdi ve araç bedelinin sigorta şirketi tarafından karşılanmayacağını söyledi.
Bende hukuk yoluna başvuracağımı söylediğimde aracımı oradan almamı söylediler.
1- Benim aracım Seç Otomotiv'e kendiliğinden gitmedi.
2- Seç Otomotiv canı sıkıldığı için arac onarımı yapmadı. sigorta şirketine 4000 tl bedel ile anlaştıklarını söylediler.
3- İş bu raddeye gelmişken (yani önce 2000 TL para tazmini sonra ise Sigorta şirketi anlaşmalı servisinde tamir) ben hangi yolu izlemeliyim?
Saygılarımla
Mustafa
Cevap: Arabamı sigorta şirketi yaptırmak zorundamı değil mi?
yok mu bi cevap verecek :( ne yapmalıyım?