Polis Memuru Tayin ve Yürütmeyi Durdurma
2009 yılında Konya iline ilk olarak atandım ve aynı yıl Selçuk Üniversitesi Müh.-Mim Fak. Bilgisayar Mühendisliği bölümüne kayıt yaptırdım.
2 yıl sonra ibka talebinde bulunmama rağmen şark tayinim çıktı ve durdurma talebim reddedildi.Avukatım aracılığı ile ilgili idare mahkemesine dava açtım.
Forumda bu konu ile alakalı şeyleri inceledim ancak benim durumum diğer arkadaşlarınkinden farklı, onların durumu tayin yaptırmama ile alakalı benimki ise hazır olan hakkımın elimden alınması.
Sizce benim durumum yürütmeyi durdurma gerektirir mi?
Kafamda en azından hayatıma dair plan yapabilmek için bu mesajı açtım yorumlarınız benim için önemli teşekkür ederim saygılar.
Cevap: Polis Memuru Tayin ve Yürütmeyi Durdurma
Üniversite eğitimini sürdürebilmek için acilen YD kararı gereklidir diye düşünüyorum.
Kafamı karıştıran konu YD kararı için gerekli olan şartlardan bir tanesi olan yapılan idari işlemin açıkca hukuka aykırı olması.Bizim atama yönetmeliğimizde polis memurunun eğitim durumundan bahsedilmiyor bile şu an.Yani anayasada buluna eğitim hakkına dayanarak işlemin hukuka aykırı olduğunu söylemek hukuki bir yorum olur mu yoksa zorlama bir yorum mu olur yani kişilerin vicdanına kalan bir yorum mu olur tam olarak bunu merak ediyorum:(
Teşekkur ederim.
Konya Bölge idare mahkemesi yd yi reddetmişti, ama bölge idare mahkemesi itirazımıza müsbet cevap verdi ve yd verdi,
1 ay sonra yine konya dayım en gec ama insallah mahkemenin esas kararı gecikmez:(