1 haftalık bebeğimin2 isminden birini sildirmek istiyorum
İyi günler, eşimle bebeğime bir isim bulduk, daha sonra ben ikinci bir isim de verdim. Şu anda iki ismi var ve nüfus cüzdanı da çıktı. Fakat eşim bu durumdan hiç memnun değil ve bunun ilişkimizde sorun olduğunu düşünüyorum. İkinci ismini sildirmek istiyorum. bu konuda ne yapmam gerekli ve mahkemede anne ve babanın da aynı anda bulunması zorunlu mu? ya da sadece avukatla hallolabilir mi?
Cevap: 1 haftalık bebeğimin2 isminden birini sildirmek istiyorum
bahsettiğiniz isim değişikliğini velisi olarak noterden bir avukata vereceğiniz vekaletnameyle halledebilirsiniz.Ancak bu tür değişimler için mahkemenin kabul edeceği makul bir sebep belirtmek gereklidir.
AVUKAT
AYŞEGÜL MERDİNLİ
Cevap: 1 haftalık bebeğimin2 isminden birini sildirmek istiyorum
Bir haftalık bebeğin ismini değiştirme isteğinizden sonuç almamanızda ihtimal dahilinde diye düşünüyorum.Daha önce benzer bir dava görmedim lakin hakim haklı olarak bir hafta önce niye koydun şimdi niye sildirmek istiyosun zorunuz ne sizin diyebilir.İsim değişiklerinde genelde ortada bir yanlış yazma(nufus memurunun hatası sonucu) yada kişiyi küçük düşürücü(ismin alay konusu olması vb.) bir durumun olması beklenir.Sizin gerekcenize hakim ne der bilemiyorum.Harcıycak para ve zamanınız varsa hukuki girişimlerde bulunabilirsiniz.Kolay gelsin.