Cevap: Mal rejimi tasfiyesi
boşanma davası reddedilmiş. hiç bir şey çıkmaz.
Cevap: Mal rejimi tasfiyesi
Alıntı:
osmancik rumuzlu üyeden alıntı
1980 yilinda evlenip 2004 yilinda kendi istegi ile evini terk eden bayan acilan bosanma davasinin neticesinde,karar 17-02-2009 tarihinde bayan esin butun isteklerinin reddi ile karara baglanip sonuclanmistir.
17-02-2010(tam bir yil sonra) tarihinde tamamen benim kazancim ile alinmis olan yazlik (1994)tasinmaz icin katki payi iddaasinda bulunup dava acip %50 hak talep etmektedir.
Mulkiyetin tapusu benim uzerimedir ,ayrildigim esim hic calismamis ve hic gelir elde etmemistir.Bunlari ben o yillara ait kazanc belgelerimle ispatlayabiliyorum.
Sizlerden ogrenmek istedigim bu gibi davalarda kanunun uygulamalari nedir?
Esin bu davayi acmada hakki varmidir?
Cevaplarinizi bekler ,simdiden tesekkur ederim
Alıntı:
dostum37 rumuzlu üyeden alıntı
boşanma davası reddedilmiş. hiç bir şey çıkmaz.
Üyenin yazdıklarından boşandıkları anlaşılıyor. Boşanma gerçekleştikten sonra tarafların mal davası açma hakları var. Evliliğin gerçekleştiği tarih 1980, evin alındığı tarih 1994 yani tam 14 sene. Her ne kadar evlenmenin gerçekleştiği tarih ile evin alındığı tarih 01.01.2002 tarihinden önceye denk geliyor olsada genel kanaat; evin alımı sırasında maddi katkısı olmasa da eşin evin mülkiyetinde pay sahibi olduğu yönündedir.
Zira; o evin alınması için gereken para ailenin sosyal refahından, yaşam konforundan, gezmesinden, tatilinden vs. tasarruf edilmiş sayılacaktır. Çalışmayan eş, aile birliği içerisinde ameli çalışmaları ile bütçeye katkı sağlamış olacaktır.
Bu duruma benzer bir çok davada kadının katkısının buna göre hesaplandığı duymuştum. Araştırdım ama bu konuda bir Yargıtay kararı göremedim..