Yaklaşık 1,5 yıl önce haczedilen notebook
Merhabalar,
Adliye stajımı yapmakta olan bir stajyer avukatım. Geçen gün bir tanıdığım hacizle ilgili bir şey sordu ancak emin olamadığımdan cevap veremedim. Birkaç yıl önce evine haciz gelmiş. Haczedilen eşyalar arasında bir notebook varmış. haciz gelmesinden dolayı çok üzülmüş ve olayın olduğu tarihlerde hiçbir girişimde bulunmamış. haczedilen notebook internet üzerinden kredi kartıyla satın alınmış ve alan kişi de bu tanıdığımın babasıymış,haciz ise babasının değil tanıdığım kişinin evine gelmiş. ona elinde notebookun faturası olsaydı haczedilemeyeceğini söyledim. o da şimdi eğer notebook satılamamışsa,babasına ait olduğunu gösteren bir faturayla gitse geri alıp alamayacağını sordu. olayın üzerinden bir buçuk yıl geçmiş. eğer notebook satılamamışsa bir şey yapılabilir mi? ya da satılmışsa bile içindeki bilgilerini geri alma gibi bir şansı olabilir mi? hacizden sonra icra mahkemesine dava açsaydı bilgilerini geri alabileceğini söyledim ama bir buçuk-iki yıllık bir zaman geçmiş,artık yapılacak bir şey yok mu?
Cevap: Yaklaşık 1,5 yıl önce haczedilen notebook
Menkullerde haciz isteme süresi 1 yıldır. Eğer bu süre içinde satış istenmemişse haciz düşmüştür.
Öncelikle bu hususu tetkik edin, böylelikle kolayca bir sonuç elde edebilirsiniz.
Cevap: Yaklaşık 1,5 yıl önce haczedilen notebook
Sn meslektaşım haczedilmiş muhafazaya alınmış zaten :) diyecektim ki cümlenizin devamını gördüm :)
evet bir yıl içinde satış istenmemişse haciz düşer katılıyorum.