Harcırah (yolluk) hakkında
Arkadaşlar merhaba, yeni kurulan üniversitelerden birine ÖYP ile yerleştim. 35. Madde ile büyük bir üniversiteye atandım ve arkasından bu üniversiteden yolluk talebinde bulundum. Bu büyük üniversite bana yollukların artık hizmet için geri dönülecek olan üniversite tarafından ödeneceği hakkında maliye bakanlığına ait bir yazı ile geri dönüş yapıp kendi üniversiteme yollamamı söyledi. ben de öyle yaptım ve 1 ay sonra oradan (küçük olan üniversite) bana ne kadar ödeneceğine dair tablolu bir yazı geldi ve imzalayıp geri göndermem istendi. Ben de öyle yaptım. Ancak şimdi arayp sorduğumda rektörlük tarafından paranın ödenmeyeceği söylenmiş. gerekçe: yok. yazılı geri dönüş: yok.
Ne yapmam gerekir? teşekkürler.
Cevap: Harcırah (yolluk) hk. Yardim Lutfen
bakınca 5bin adam online, heç mi buranın üyesi avukat falan yok. oho...
Cevap: Harcırah (yolluk) hk. Yardim Lutfen
Üniversiteden yolluk talebinde bulunmuşsunuz zaten. Üniversite bu dilekçenize 60 günlük sürede cevap vermemişse, bu sürenin dolmasından sonraki 60 günlük sürede zımni ret işlemi nedeniyle veya dilekçenize 60 günden önce ret cevabı geldikten sonra İdare Mahkemesinde idari bir iptal davası gerekmektedir diye düşünüyorum.