Firar suçunda maaş kullanma
Ben daha yeni firar etmis bir uzman jandarma yim.2009 mezunuyum ve kendimi attirmaya calistim , atmadilar.ancak firar edebildim.Fakat firar sucunun sonuclarini bilmiyorum ve bir de sorunum firar da iken banka maasimdan otomatik odeme talimati ile para almis ve simdi ise beni mahkemeye verdiler cezasi ne olur acaba ?
Cevap: firar sucunda maas kullanma
Bir personel firar ettiği andan itibaren 7.gün sonunda ,son aldığı maaşın diğer ayın 15 ine kadar olan kısmını haketmiyor demektir.Örneğin ayın 23 ünde firar ettiniz ve 7.günden sonra yani ayın 30 u ile diğer ayın 15 i arasında kalan parayı haketmediğiniz için geri ödemek zorundasınız.Mutemetliğiniz bankanıza bir yazı göndererek hakedilmeyen kısma şayet hesapta para varsa el konulmasını bildirir.Eğer son maaşı kullanmışsanız ,size ulaşılmadığı takdirde avukat aracılığıyla dava açılması talep edilir.Dava sonunda faiziyle birlikte son maaşınızın kalan kısmını ödemek zorunda kalırsınız.Bu yüzden son maaşınızın kalan kısmını bir şekilde birliğinizdeki ikmal personeliyle irtibata geçerek bir şekilde ödeyiniz.
Bende maaşı aldıktan 8-10 gün sonra firar etmiştim. Hiç bir şey umrumda olmadan firar ettiğim için, maliye benden parayı istemişti el altından, bende hayır çekmiştim. Şimdi avukatmı tutar isterlerr, faizmi koyarlarr ne cehennem yaparlarsa yapsınlar.Özgürlüğüme değişemem:) Firar süreci bittikten sonra ödeniyor değilmi bu para bartelmi diaz? Avukat ücretidemi ödeyeceğiz birde :D? Taksit oluyormu mesela?
Maaş alacağı olduğundan taksit sözkonusu değildir.Mahkeme sonuçlanması 2 seneyi bulabiliyor.Bu süreçte zaten ne ilişiğiniz kalır ne de hapis süreci:) Bence ödeseniz iyi olur .Örneğin 1000 tl geri ödemeniz gerekiyorsa mahkeme sonunda masraflar ve faiz ile birlikte ödemeniz gereken tutar 2 katından fazla olabiliyor.Bunu düşünerek hareket etmeniz gerekiyor.
Teşekkür ederim bartelmi, yorumlarınla bizi aydınlattığın için ayrıca sağol. Bekleyip görelim bakalım,2 sene sonra benden ne alacaklarmış:D Şuan avuçlarını yalasınlar...