Cevap: Reddi Miras sonrası
Reddi miras davası ölüm tarihinden itibaren 3 ay içerisinde açılır. Buna göre daha zamanınız var görünüyor. Terekenin borca batıklığını sanırsam ispatlamanız gerekmiyor, direk dava açıp reddedebilirsiniz. Miras açıldığında zaten borçlar da ortaya çıkacaktır.
Abinizden gelen mirası reddetmiş olursunuz.
Geri dönüşünüz ve bilgi için teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacaktır. Reddi miras bildiğim kadarıyla kayıtsız şartsız olarak reddedilmesi gerekiyor. Ancak bulunduğumuz çevrede sorun yaşanmaması için bazı borçları ailem ödemek istiyor. Bu durumda mahkeme sadece bazı borçları ( net olarak belirtmek kaydıyla) ödememize izin verir mi ?
Çok teşekkür ederim.
Bir yere para ödenecekse kimse sen mirası reddettin senin paranı kabul etmiyorum demez kanımca:) yalnız ölümden sonra nüfustan kayıt düştüğü için ölen kişi adına para tahsil etmeleri biraz saçma olur, bu yüzden yasal mirasçıları sıfatıyla sizden bu parayı tahsil edip bu sıfatla size "mirasçılar borcu ödemiştir vs." şeklinde bir belge düzenlemeleri gerekir diye düşünüyorum. Eğer borç devlet borcu değil de senetli şahıs borcu tarzı bir borç ise, parayı ödeyin senedi geri alın sıkıntı olmaz. Fakat banka veya kamu kurum borcu ise yasal mirasçı sıfatıyla işlem yapmanız gerek
evet senetli sahıs borclarını kastedmiştim. bilgi için tekrar çok teşekkürler..
Tekrar Merhaba,
Aşağıda okuduğum yazıda "Ret süresi sona ermeden mirasçı olarak tereke işlemlerine karışan" diye bir ibare var. Ailem abime ait icraya düşmemesi için bir miktar bankaya ve vergi dairesine ödeme yapmış.Bu durumda tereke işlemlerine karıştığı için miras red hakkı olmaz mı ?
"
MİRASI REDDEDEMEYECEK KİŞİLER
•Ret süresi sona ermeden mirasçı olarak tereke işlemlerine karışan, terekenin olağan yönetimi niteliğinde olmayan veya murisin işlerinin yürütülmesi için gerekli olanın dışında işler yapan ya da tereke mallarını gizleyen veya kendisine maleden mirasçı, mirası reddedemez.
Teşekkürler
[