Arkadaşlar tırdan benzin çekenleri ihbar ettim, polis suç ustu yaptı geldi aldı götürdüler. Polis benim adımı açıklar mı ? açıklanmasını istememe gibi bir hakkım varmı ?
Printable View
Arkadaşlar tırdan benzin çekenleri ihbar ettim, polis suç ustu yaptı geldi aldı götürdüler. Polis benim adımı açıklar mı ? açıklanmasını istememe gibi bir hakkım varmı ?
Böyle bir durumda polis kesinlikle isminizi açıklamaz, ama ihbar ettiğiniz kişiler dosyayı avukatlarına incelettirirlerse adınızı öğrenme ihtimali vardır. Genelde ihbarcıların adları gizli tutulur ama yine de öğrenilemez diye birşey yok. Eğer endişelendiğiniz bir durum varsa bunu kesinlikle polise bildirin ki adınızı gizli tutsunlar, bu olabilir.
155'e durumu bildirdiyseniz ve özellikle ad soyad alımı yapılmadıysa gelen ihbar üzerine olarak değerlendirilmesi mümkün teferruata girilmiyor genelde suçüstü durumlarında.Daha doğrusu kolluk görevlileri devriye sırasında yakalandı şeklinde bile rapor tutumuş olabilirler.Başarılarını ! paylaşmayı pek sevmiyor kolluk böyle durumlarda.
İsim soy isim felan paylaşmadım asla.
155 aradım direkmen
Merhaba burada daha önce hiç görmediğim bir tır var, Yanında para sayıyorlar. Ve şüpheli hareketleri var benimle ilgisi yok ben sadece bir bakmanızı istiyorum dedim.
Polisde bana
Teşekkür ederim dikkatiniz için şimdi ekip gönderiyorum dedi ve kapattı.
Bu kadar, Bundan bir sorun cıkar mı ? Ev telefonunu felan bulmasınlar bunlar.
amerikan filmlerini fazla izliyoruz galiba :) alt tarafı kaçak mazot satıyorlar.. içiniz rahat etsin diye söylüyorum, hattınızı değiştirin...
Kaçak mazot konusuna bakan kolluk kısımı yani Kaçakçılık ve Orgaize suçlarla Mücadele Şb.Md. lüğü olup, bahsettiğiniz ihbar şekliyle olayın örtüşmesi durumunda evet kolluk alınan mala bakar ve ihbarcı önemli değildir öemli olan yapılan ihbarın doğru çıkmasıdır. Ancak sizin 155 hattını aradığıız numara gizli olsa bile polis kayıtlarınca görülür ve üstte yapılan yorumlarda olduğu gibi ancak şüpheli avukatlarının talebi doğrultusunda öğrenilebilir.