Acil olarak işi bırakmak istiyorum
Merhaba,
Üniversiteyi ek tercihten yerleştiğim için acil olarak işi bırakıp üniversiteye gitmem gerekiyor, yaklaşık 10 aydır çalışmış olduğum firmam 4 hafta ihbar süresini kullanmak istiyor üniversite bu hafta gelmezseniz döneminiz uzar diyor iş yerine söyledim fakat bir yöneticinin yüzünden ihbar süresi kullanmak istiyor. Mecbur olarak işe gidemeyeceğim çünki üniversite bölüm beni kabul etmicek geç gittiğim için vizelere giremeyeceğimden bir dönem yanacak.
İşe gitmesem bana en kötü ne yapabilirler.
Cevap: Acil olarak işi bırakmak istiyorum.
Alıntı:
Dava açıp ihbar tazminatı ödemenizi talep edebilirler.
Alıntı:
Okul daha önemli .....maddi olarak zorlanmazsanız bırakın dava açsınlar.....
Erdoğan bey ;
çalışanın sınava gireceğinin belli olması, "ek yerleştirme tarihi" gibi şeyler çalışanın lehine olabilir mi?
ihbar süresi gibi yani....
Alıntı:
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Soruyu yanlış anlamışım özür dilerim.
Hiç bir şey söylemeden bir gün ansızın işe gitmemeye karar verip gitmezseniz, işveren devamsızlığınız nedeniyle sözleşmenizi feshetmek durumunda kalacaktır.
Cevap: Acil olarak işi bırakmak istiyorum
Mecbur olarak gitmem gerekiyor, işimi severek yapıyorum ayrılmakta istemiyorum ama ilerisi için üniversiteye devam etmem gerekiyor. Dört hafta ihbar süresini kullanmak benimde yararıma sonuçta fazladan para kazanmış olacağım, zamanım olsa neden çalışmak isterdim. Ama öğrenci işlerinin cevabı, bu hafta gelirsin yada kaydınızı dondurun diyorlar bahar döneminde başlayın diyorlar haklı olarak. Şirkettin iş akışını hiçbir şekilde engellemiyorum 10 kişi var benimle aynı işi yapan.
İhbar süresi ile ilgili dava açarlarsa şirket için basit, benim için sorun yaratacak maddi yönden. Artık zaman gösterecek.
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.