Telekom'a bakın ya, 13 yıl sonra borç çıkıyor ve yasaklı yapıyor
Dün bir telefonu adıma devir almak için telekoma gittiğimde eskiden kalma borcum yüzünde yasaklı olduğum açığa çıktı. Oradan oraya giderek yaptığım uzun ve zahmetli bir araştırmadan sonra 1998 senesinden kalan borcum olduğu anlaşıldı. Normalde hiçbir yerde kaydı yokken iyice bir araştırmadan sonra bu kayıt çıktı. Normalde bu borcun zamanaşımından ve limit altında kalmasından dolayı kendiliğinden terkin olması gerekiyorken telekom tahsil etmekde ısrar etti. Yasal dayanağı anlatmama rağmen memurlar, talimatın genel müdürlükten geldiğini ve hiçbir borcu kanun silse dahi kendilerinin silmediğini söyledi. Numara 0542 4368004. 97-98 yıllarında bir süre Telsim'in işlemlerini Telekom yürütmüştü, bu arada olan bir borçmuş. Bu borçla ilgili hiçbir kayıt ve evrak gösteremediler. Yani bu borç bana da ait olmayabilir. Benim, hattı borçlu olarak bırakmam mümkün değil, Bugüne kadar hiçbir şekilde bana yazı, tebliğ vs. gelmedi. Ve telekom da bu borçla ilgili olarak yasal takip başlatmamış, icraya koymamış. Bana, ödemem için kayıt açacaklarını bu durumda da 13 yıllık borcun doğacağını söylediler, güldüm :) 63 TL anapara olan bu borcu ödemeyeceğimi söyleyerek çıktım. Çünkü bu haksız bir durum, bu borç devir ettiğim kişiye de ait olabilir, çünkü devirden sonra birkaç fatura eski sahibi adına geliyordu o zamanlar. Ben bu numarayı hiç hatırlamıyorum bile, 15 yıldır aynı numarayı kullanıyorum. Telekomdan bu hatayı düzelterek yasağımı kaldırmalarını istiyorum. Haksızmıyım?
Cevap: Telekom'a bakın ya, 13 yıl sonra borç çıkıyor ve yasaklı yapıyor :)
Alıntı:
SamiRefik;427662) rumuzlu üyeden alıntı
talimatın genel müdürlükten geldiğini ve hiçbir borcu kanun silse dahi kendilerinin silmediğini söyledi
Genel Müdürlük binasının uzayda olduğunu sanıyor sanırım bu memur ve netice itibarı ile o sadece bir memur yapabileceği bir şey yok.
Özel brçlarda zamanaşımı 10 yıl elbet fakat size bu borca karşılık icra işlemini ne zaman başlattılar/başlattılarmı neye dayanarak tahsilat yapmaya çalışıyorlar bunları öğrenerek sorununuzu sağlıklı olarak çözebilirsiniz diye düşünüyorum
Yazmış olduğum gibi herhangi bir icra işlemi yok... Ortada sadece telekomda yasaklı olarak kalmakla yapılan bir tehdit var! Yani böyle bir borcun zaten tahsil etmenin kanuna aykırı, usülsüz bir durum olduğunu biliyorlar fakat borcu ödemezseniz yasaklı durumda kalırsınız ve adınıza telekomdan telefon vs. alamazsınız işlem yaptıramazsınız diyorlar. Durum sadece budur... Oltayı atalım da belki tutar düşüncesiyle... Zannediyorum ki mahkeme açsam telekom bu borcu silecek fakat beni yasaklı bırakacak, sanki telekomdan başka bir firma yok telefon hattı alacak! Bunları yazmamdaki sebep telekomun anlayışını göstermekti, devlet içinde devlet gibiler!
Alıntı:
SamiRefik rumuzlu üyeden alıntı
Zannediyorum ki mahkeme açsam telekom bu borcu silecek fakat beni yasaklı bırakacak,
Yasaklı kalmazsınız üstad..Yasaklı kalmanız için borç gerek buda olmayınca yasaklı olmanız için sebepte olmayacak
Haklısınız Emrah bey. Bugün telekomdan bir müşteri hizmetleri uzmanı aradı, konuyu benden sözlü olarak dinledi ve benim söylediğim yasal dayanaklara ve verdiğim bilgilere göre detaylı bir araştırma yaparak tekrar arayacağını söyledi. Borç gerçekten benim mi yoksa hattı devretttiğim kişinin mi buna bakacaklarmış...O zamanlar hat devredildiğinde birkaç fatura eski sahibi adına çıkıyordu, herhangi bir cezai durumda da fatura kimin adınaysa onun başı ağrıyordu, ta ki devir evrakını ibraz ederek fatura tarihlerinden önce hattı devrettiğini kanıtlayana kadar.