Re: kira kontratı yenilenmemesi
ben bulunduğum dükkan bir başkasına satıldı ve bu şahıs kira kontratını uzatmamakta ben dükkanda 4 yıl dır duyorum ve bir dünya masraf yaptım yatırım yaptım yeni alan kişi ise 1 yıl kanal kira kontratımı yenilemeyerek kendisinin burda iş yapacağını söylüyor kirasını günü gününde ödüyorum ve dükkan ile ilgili tüm eksikleri kendim bizat gideriyorum yeni sahibinin bu mahalleye yakın yerde işletmesivar kiracı olarak duyor oda bu durumda benim kira kontratım bitiği zaman çıkmak zorunda mıyım yoksa kirasını zamanında verdiğim sürece içinde kontratım bitse bile kala bilirmiyim tşk şimdiden verceğiniz bilgiler için
Mülkiyet hakkı önceliklidir. Yeni mülk sahibinin önünde iki yol var:
Dükkanı satın aldıktan sonra 1 ay içinde ihtiyacını bildiren bir ihtarla 6 ay sonra tahliyenizi talep edebilir.
Veya kira sözleşmesi sonunda da tahliyenizi talep edebilir.
Tahliye etmezseniz tahliye davası açar, kaybedersiniz, mahkeme ve avukatlık masrafları ödersiniz.
Öncelikle merhabalar,
Ben dükkanımı 8 seneliğine kiraya verdim yaklaşık 3 sene oldu ve dükkanıma iyi fiyat veren müşteri var acaba dükkanı satabilirmiyim ve alan kişi kiracıyı çıkarabilir mi.
Alıntı:
mustafa2005 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle merhabalar,
Ben dükkanımı 8 seneliğine kiraya verdim yaklaşık 3 sene oldu ve dükkanıma iyi fiyat veren müşteri var acaba dükkanı satabilirmiyim ve alan kişi kiracıyı çıkarabilir mi.
Satabilirsiniz. Yeni mülk sahibi kendisi, eşi veya çocukları kullanacaksa çıkarabilir. Nasıl olduğunu hemen yukarıda yazmıştım zaten.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Dükkanı satın aldıktan sonra 1 ay içinde ihtiyacını bildiren bir ihtarla 6 ay sonra tahliyeyi talep edebilir.
Veya kira sözleşmesi sonunda da tahliyeyi talep edebilir.
Tahliye edilmezse tahliye davası açar, kiracı kaybeder ve mahkeme ve avukatlık masrafları ödemek zorunda kalır.