İş yerinde uygulanna mobbing ve video kaydı
Merhaba ,
Ben ağustos ayında özel bir şirketin satış pazarlama bölümünde işe başladım , iş yeri müdürünün akıl mantıkla izah edilemeyen davranışları ve şahsıma karşı yapmış olduğu hakaret , baskılar sonucu işten ayrılmak zorunda kaldım . Çalıştığım ayın maaşını da almak istediğimde ' sen bu iş yerinde çalışmadın ki , neyin parasını istiyorsun ' gibi bir tavırla karşılaştım , bu konuşmaları yaptığımız esnada bana saf edilen sözleri ispatlayabilmek adına da cep telefonum ile videoya alıp ses ve görüntü kaydı aldım .. Öncelikle çalışma müdürlüğüne ve sigortamı da yapmadıkları için sgk ya şikayet etmeyi , diğer yandan da iş yerinde yapılan psikolojik şiddet için dava açmayı istiyorum , elimde şikette çalıştığımı belgeleyen satış sözleşmeleri de mevcut , video kayıtlarının kişinin mahremiyetine ve özel hayatına müdahele etmediği takdirde işlenen bir suç veya kusurun ispatlanması için delil olarak kabul edilebildiğini okumuştum , bu konu da sizlerden de bilgi almak isterim .
teşekkürler ..
Cevap: İş yerinde uygulanna mobbing ve video kaydı
elinizde sözleşmeniz varsa zaten çok sıkıntı olmaz.. tanıklarla dahi bahsettiğiniz olguları ispatlamanız mümkün , ancak hizmet tespiti davası için herhangi bir tanık değil , bordro tanığı veya komşu işyeri tanıkları gerekmektedir