11 yaşında bir kızım var, kızımın velayeti annesinde ben kızımın velayetini alabilmem için ne yapmam ve nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Teşekkürler
Printable View
11 yaşında bir kızım var, kızımın velayeti annesinde ben kızımın velayetini alabilmem için ne yapmam ve nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Teşekkürler
Merhaba
Kanun maddesini okudugunuzda yeterince bilgi sahibi olmuş olursunuz .
348 madde .- Çocuğun korunmasına ilişkin diğer önlemlerden sonuç alınamaz ya da bu önlemlerin yetersiz olacağı önceden anlaşılırsa, hakim aşağıdaki hallerde velayetin kaldırılmasına karar verir:
1. Ana ve babanın deneyimsizliği, hastalığı, özürlü olması, başka bir yerde bulunması veya benzeri sebeplerden biriyle velayet görevini gereği gibi yerine getirememesi. 1. (Değişik: 5378 - 1.7.2005 / m.38) Ana ve babanın deneyimsizliği, hastalığı, başka bir yerde bulunması veya benzeri sebeplerden biriyle velayet görevini gereği gibi yerine getirememesi.
Ana çocuğa yeterli ilgiyi göstermemesi veya ona karşı yükümlülüklerini yerine getimemesi ,savsaklaması.
selam
ben avukat değilim. ama bu konuda birçok avukatla görüştüğüm için söyleyebilirimki sizin çocuğunuzun sizinle kalmak istemesi bu sorunu büyük ölçüde çözecektir. Bir yargıtay kararına göre "çocuğun beyanı esastır"
bu konularda deneyimli bir avukat elbette bu konuyu çok iyi bilecektir ve sizinde böylesine önemli bir konuda biran önce böyle bir avukatla yüzyüze görüşmeniz doğru olacaktır kanısındayım
hoşçakalın