18 Yaşından küçüklerin bilişim suçu
Herkese merhabalar,
ben 3 sene önce birinin e-postasını trojan yoluyla çaldım.içinden sadece oyun karakterini alıp hiç bir şekilde maddi zarar vermeden çıktım. 3 sene once 16 yaşındaydım. Şimdi 18 yaşına geldim yeditepe bilgisayar mühendisligini kazandım okula başladım savcılıktan kagıt geldi harddiski aldılar falan. suçlulğum kanıtlandı da. Ben 18 yaşından kücüktüm suç oldugunu bilmiyordum yaklaşık 2 senedirde hiç oyle şeylere bulaşmadım ben ne yapacagım ya ben üniversite okuyorum önüm acık of :S:'(
Cevap: 18 Yaşından küçüklerin bilişim suçu
Suçluluğum kanıtlandı diyorsun, yargılama bitti ve ceza mı aldın anlayamadım. Eğer öyleyse temyiz ederek süre kazanabilirsin. Ancak ben küçüktüm bilmiyordum diye bir mazeret olamaz. Yargılama bitmediyse beraat edemezsen bile hakimi hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ikna etmeye çalışmanızı tavsiye edebilirim.
yani benim bilgisayarimin hafizasini geriye çevirilip incelediler benim bilgisayardan giriş yapıldıgı görüldü. yani benim bilgisayarim onun msn eski şifresi fln varmış ama suc oldugunu bilmiyodum kücüktüm ne biliyim ben :S
Ayrıca ben nasıl bi ifade vermeliyim polislere bi de nasıl bi karar cıkar para cezasına veya gözetime cevirilebilir mi nasıl olur
Ayrıca sabıkama bu sucun işlenmesi beni nasil etkiler iş bulmamda zorluk ceker miyim. Son olarak Gözetim cezası boyunca hic bir şey yapmazsam sabıka geçerler mi :S
3 sene önce 16 yaşındayım şimdi 18 yaşındayım diyorsunuz, o nasıl birşey anlayamadım:)
ya 2 sene önce yanlış yazmışım