Boşanma davasında hakimin kararı?
Mrb 1 hafta önce boşanma davam vardı ve eşimin kullandığı epilepsi ilaçlarını mahkemeye sundum araştırılmasını istedim ilacı kullandığına dair adli tıpa gitmesini istedim ama hakim karar esnasında benim istediklerimi kağıda not düşmedi. Duruşmanın kağıdındada benim epilepsiye dair verdiğim ifade hiç yazmıyor bu nedemektir? Hakim gerekmi görmedi?
Cevap: Boşanma davasında hakimin kararı?
Bir boşanma yargılamasında iddia ileri süren tarafın iddiasını ispatlamakla yükümlü olduğunu belirtmek gerekir.Eşinizin tıp biliminin verileri doğrultusund nöbet anlarında ayırt etme gücünü ortadan kaldırdığını kabul ettiği epilepsi(sara) hastalığına yakalandığına ilişkin bir iddia ileri sürdünüz mü hukuksal bir taleple ve bunun mahkemede tutanağa kaydolunmasını talep ettinizmi acaba?
Evet epilepsi hastasıdır diyerek kullandığı ilaçları sundum ve tıpa gitmesini dile getirdim istedim ama hakim tıpa gitmesine gerek görmedi galiba çünkü duruşma tutanağında gitmesine dair bişey yazmadı sölemedi. Ben gitmesini 3-4 kez istedim hakimden talep ettim ama neden tutanağa geçilmedi
Soyut olarak tabi olduğunuz yargılamada hakimin tutumuna ilişkin mutlak bir yargıda bulunmak doğru olmaz.Ancak kişisel kanaatim hakim yargılamaya konu olan boşanma sebebinin ispatı açısından bu talebinizi yerinde görmemiş veya gerekli görmemiş olabilir.Boşanma yargılamasına konu teşkil eden hukuki sebep açısından hakim vicdanen doğruluğuna kanaat getirecek delillerle ikna olmuş olabilir bu sebeple kanımca tarafın delil ikamesinde bulunmasına gerek görmeyebilir diye düşünüyorum.
Yani hakim karşı tarafın beyan ve delillerine inandı gerek görmedi benim sölediklerime bumu?