Cevap: Mail hesabıma ulaşıldı.
Merhabalar;
Mail hesabınıza izinsiz girişlerin ip'sini tespit ettirmek istiyorsanız suç duyurusunda bulunmanız yeterli olacaktır.Şüphelendiğiniz kişilerin isimlerini verirseniz bilgisayarlarında yapılan araştırma sonucu gerçekler ortaya çıkacaktır.
İyi günler..
Merhaba.
Dava açma öncesinde bunu tespit etme şansım var mı diye merak etmiştim. Sanırım yok. Teşekkürler yardımınız için.
Merhaba. Mail hesaplarıma giriş dökümlerini aldım ve farklı ip numaraları var. Savcılığa başvurarak, herhangi bir suç duyurusunda bulunmadan, bu ip numaralarının kimiklerinin tespitini istemem mümkün mü? Çünkü bu iş yaptığından şüphelendiğim kişinin bunu kendine ait bilgisayarda yapmayacağını, hatta teknik bilgisinin yetersizliği nedeniyle yapamayacağını düşünüyorum. Dolayısıyla suç duyurusunda da bulunsam, alacağım cevap,"hayır bu ip numarası bu kişiye ait değil" olabilir. Bu noktada da, sözlü beyana dayanarak, yani şahitle bu durumu kanıtlamam olası değil gibi görünüyor, yanılıyor muyum?
Merhaba;
Bu süreç içinde size bilgi verileceğini sanmıyorum , ip adresinini kayıtlı olduğu servis sağlayıcısı tespit edilerek fatura bilgilerinden kişi bilgileri elde edilecektir.Özel bilgiler olduğu için sadece yetkili kişiler bu bilgileri öğrenebilecektir.IP adresinden yer tespiti yapabileceğiniz yerler var , şehir - ilçe - mahalleye kadar gösteren yerler var.Şüphelendiğiniz kişinin nerde ikamet ettiğini biliyorsanız tahmini bir sonuçla şüphelerinizi gidebilirsiniz.
Sorunuza gelince , mailinize giren kişinin IP 'sini bulduysanız geri kalan şikayet etmek olacaktır.Dikkat etmeniz gerekir farklı IP numaradan kastınız sizin ip'leriniz olabilir.IP'niz statik değil ise sürekli değişir durumdadır.Tahmini bir yer tespiti yaparak şüphelerinizi giderebilirsiniz.
Merhab Chapter,
Teşekkürler verdiğiniz destek için. Ip yi şehir-ilçe-mahalleye kadar öğrenebileceğim bir adres vermeniz mümkün müdür?
Bir de benim ip statik mi değişken mi onu nasıl bileceğim? Genellikle aynı bilgisayardan bağlanıyorum. Ve kendi ip mi öğrenmek istediğimde tek bir ( ve aynı) ip numarasına ulaşıyorum. Bir iki rakam değişebiliyormuş ama onların da yakın numaralar olması gerekirmiş bana aitse. Öğrenebildiğim kadarıyla böyle. Bir sorum daha olacak naçizane. Sitemizin alanına girmemekle birlikte, bilgisayarla arası iyi olan bir arkadaş belki yardımcı olabilir :) Msn mail adresimin dökümünü, yani oturum açma listesini göremiyorum. Yahooda bu mevcut ama msn de ulaşamadım. Yardımcı olabilir misiniz bu konuda?
İyi günler.