Samsung sorunlu cep telefonu servis ve müşteri hizmetleri hakkında
Samsung I7500 model cep telefonumu 08.08.2011de şarj olmuyor şikayeti ile İzmir BAŞARI servisine bıraktım.27.08.2011de anakart değiştirilerek adresime gönderildi.Arıza giderilmediği için 05.09.2011deaynı servise gönderdim.17.09.2011de (Elektriksel işlem/yazılım yükleme) açıklaması ile gönderildi.Aynı sorunun devam etmesi üzerine SAMSUNG müşteri hizmetleriyle görüştüm.BALIKESİR SARFAKLAR Elektronik SAMSUNG servisine yönlendirildim.20.09.2011de servis elemanı telefonu benden aldı.03.10.2011de sorun görülmedi denilerek geri getirdi.Servis personeli ile yaptığımız kontrolde arızayı tespit edip kendisinede gösterdim.Cihazı teslim almadan aynı personel ile gri yolladım.15.10.2011de tekrar anakart değiştirilip 19.10.2011 yani bugün adresime gönderildi.Arıza hala devam ediyor.Servis ile yaptığım görüşmede (siz cihazı tekrar gönderin birdaha kontrol edelim) denildi.Samsung müşteri hizmetlerini arayıp konuyu detaylarıyla ilettim mağduriyetimi belirttim (biz servisle iletişime geçip tekrar kontrol etmelerini söyleyelim başka birşekilde yardımcı olamayız ) şeklinde bir bilgi aldım.
Bir tüketici olarak 2,5 aylık sürede servis/telefon peşinde koşturmaktan yoruldum.bir telefonunu 2,5 ayda 2 ayrı servise 2şer kere gidip 2 kere anakart değiştirilmesi normal birşeymi.Bu konuda kullanabileceğim herhangi bir yasal hakkım varmı eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim .
Cevap: Samsung sorunlu cep telefonu servis ve müşteri hizmetleri hakkında
Elinizde şu anda 4 tane servis kağıdı var mı?
Eğer öyle ise, tüketici kanununu bir okumanızı öneririm. Durumunuz uygunsa yeni cihaz ya da ödediğiniz bedeli geri alabilirsiniz.
Tüketici kanununu her tüketici, iş kanununu her işçi ve her patron ezbere bilmelidir bence :)
Sorunum hala devam ediyor telefonum hala serviste ama servis 15-20 günde sorun yok deyip arızalı olduğu halde telefona servis giriş çıkışı yaptığı için fişler gecersiz sayılıyor değişim hakkımı yemeye uğraşıyorlar 3 aydır servisleri aramaktan bi telefon parası yedim herhalde gına geldi artık uğraşmaktan.
Telefonun arızası ne şu anda?
İlk günden beri aynı arıza devam ediyor şarj almama sorunu var.
Şarj almamak son derece net bir sorun. Yani şarj almayan bir cihaz "sorun yok" denerek nasıl iade edilir ki?
Ayrıca eğer şarj almıyorsa, Batarya bitecek, şarj da edilemediğine göre şu telefonun açılamıyor olması gerek.
Telefon şu anda açılmıyor mu?
Ayrıca 2 defa ana kart değişmesi pek kafama yatmadı doğrusunu isterseniz.
Bugün itibari ile Tüketici Hakem Heyetine Yaptığım başvuru sonucu elime geçti karar lehime sonuçlandı. Telefonun ücretinin iadesine karar verilmiş bundan sonra ne yapmam gerekiyor sadece bekliyecekmiyim yoksa ücret iadesi için herhangibir başvuru yapmama gerek varmı ?