-
Veraset Hakkında
Slm Değerli Hukuçular..
Ben 1983 doğumluyum. Annemim babası dedem ölmeden 2 sene önce mal paylaşımına gitmiştir. Bu malları annem, dayım ve birde rahmetli dayımın çocuklarına paylaştırdı. Annem 2011 in şubat ayında vefat ettikten sonra annemin üzerine olan malları veraset ile ben ve babam aldık. Ancak 2011 in mayıs ayında dedem vefat edince üzerine olan ticari meskeni veraset ile paylaştırdık. (Bir tek bu ticari meskeni paylaştırmadı.) Bu paylaşımdan sonra mirasçılar olarak birbirimizle konuşmuyoruz ve bu yüzden ben bu paylaşımdan kalan ticari meskenin tapusunu alamıyorum çünkü tapuyu çıkarmak için vergi dairesine yapılacak beyannamede diğer mirasçılarında imzası olması gerekiyor. Tapuyu çıkarmak için nasıl bir yol izlemem gerekir ?
Saygılarımla..
Alperen ERCAN[/B]
-
Cevap: Veraset Hakkında
iştirak halindeki mülkiyetin müşterek mülkiyete çevrilmesi davasını Sulh Hukuk Mahkemesine açmalısınız. bu dava genelde uzun sürmez. veraset belgesi hazırsa çok kısa sürüyor. gelen geldi beyanda bulundu gelmezlerde hakim hemen karar verir. bu kararla tapuya giderseniz artık tapuda mirasçıların isimleri yazar...