Dede yadigarı üzerinde eski ev olan arsa. hissedarın yüzünden açık arttırıma gitti üstelik evde yaşıyan var satılmasını istemiyoruz
taşınamaz bölünemez dede yadigarı arsa. araya giren fesat insanlar var :(
arkadaşlar şöle bi durum var şimdi arsanın üzerinde eski bir ev var . dedemlerden sadece bu kaldı . annemin abisi köyde olduğu için oda o evde kalmak zorunda başka evide yok
bu arsada toplamda 4 kişi hissedar. normal de aslında birisi hakkını almasına rahmen yasal yolla yapılmadığı için ispatlanamaz sanırım. her neyse onuda geçtik şimdi 3 kardeş annem teyzem ve dayım bunlar arsanın satılmamasını istiyor çünkü dayım o evde kalıyor. ama diğer hissedar avukata vererek dava açıyor arsayı satışa çıkarıyor . ilk mahkemede satış yapmak istemiyoruz diyorlar bizim 3 kişi ama ikinci mahkemede nasıl oluyorda açık arttırmaya gidiyor da satışa çıkıyor.açık arttırmaya annem ve teyzem gidemedi sadece dayım gitti oda açık arttırmaya girmiş son fiyat dördüncü hissedar 10bin tl demiş. tek başına satış yaptırmak isteyen kişi nasıl satışa çıkarıyor. işin diğer yönü ise bizim arsaya giren yan tarafta bir bina var 150 metre arsaya girmiş durumda. bu kişiler arsayı satışa çıkartan 4.şahısa para veriyor ve işi karıştırıyor fakir bir insan 2. bin lira devlet tarafından biçilen bir arsaya 10 bin lira diyerek açık arttırmada dayımın arsasını alıyor. dayım imza vermiş açık arttırmada.
şimdi bu arsanın satışını durdurmak istiyoruz 10 gün kadar itiraz süremiz var sanırım . İtiraz hakkımızı nasıl kullanmalıyız dayım imza attığı için sanırım o artık devre dışı kaldı . bu tapu bölünemez durumda açıkcası işe çomak sokan arkada insanlar var
allaha havale ediyoruz onu.
annem le teyzem ben bu arsayı satmak istemiyorum derse satış dururmu açık arttırım dururmu ? satış olmasını istemiyoruz bir kişinin mahkeme açmasıyla zorla satış mı yaptıracaklar
ne olur ip ucu verin bana çok teşekkürler şimdiden allah kalbinizden sevgiyi eksik etmesin
satışın durması için bizim arsaya 150 metre giren şahıs tan dolayı iptal edilmesini istememiz geçerli bir sebep olarak görülürmü? yada annem ve teyzemin biz satmak istemiyoruz demesi yeterlimidir,
şu durumda avukat tutsak bu işlemler lehimize sonuçlanırmı ?
böle bir mahkeme açıldığından dolayı bu satışı durduruyp avukata bizim yerimizi işgal eden şahısa mahkeme açmak istiyoruz
avukatla bizim arsamızı satışa sokan kişiyi hakkı parasını ödeyip devre dışı bırakıp bizim arsaya girene tazminat davası açtırmak istiyoruz
olumlu sonuçlanırmı
ilk mahkemede dedemin kızları yani annem ve teyzemden birisine almak istiyormusunuz diye onlara sorulurmuş eğer alınmazsa satışa sunulurmuş böle bir bilgi vermişler ilk mahkemede.
ikinci mahkemeye gitmedikleri içinmi açık arttırıma gitmiş bu olay anlamadım . normal değeri 2.000 tl
Cevap: Dede yadigarı üzerinde eski ev olan arsa. hissedarın yüzünden açık arttırıma gitti üstelik evde yaşıyan var satılmasını istemiyoruz
izaleyi şuyu davası açmışlar avukat tutarak bu işi lehimize çevirebilirmiyiz. bu satışı durdurmak için arsaya giren kişinin bizim ortaklardan birine para vermiş olması satışı durdurmak için sebebmidir?