Borçlunun ödeme şartını ihlali
Merhaba;
Aynı bankanın Kredi kartı ve ek hesap borcumdan dolayı avukat ile kredi kartı için ayrı kredi için ayrı ödeme planı yapıp icra dairesinde ödeme taahhüdünde bulundum.ilk 6 taksidini düzenli ödedim.sonrası malum ödeyemedim ve avukat 2. ve 4. icra ceza mahkemesine Borçlunun ödeme sartini ihlalinden dava açmış.ikamet ettiğim adresten taşındım ve farklı bir adreste kayıtsız ikamet ettim.Elime herhangi bir duruşma tarihi ulaşmadı.vatandaşlık bilgi sisteminden davalarımı kontrol ettim.
2. icra ceza mahkemesindeki davam 19.01.20011 de açılmış 19.04.2011 de duruşma yapılmış. vatandaşlık bilgi sisteminden baktığımda "Borçlunun ödeme sartini ihlali. [Karar: Düşme] [Kesinleşmedi]" yazıyor.
4. icra ceza mahkemesindeki davamda 11.01.2011 de açılmış 5 duruşma yapılmış.tarihleri "01/03/2011 12/04/2011 31/05/2011 05/07/2011 09/08/2011"
vatandaşlık bilgi sisteminden baktığımda "Borçlunun ödeme sartini ihlali. [Karar: Mahkumiyet] [Kesinleşmedi]" yazıyor.
Sabrınıza teşekkür ederim ve sorularıma geçip yardımlarınızı bekliyorum.
Ben bu durumda polis tarafından aranıyormuyumdur? Aranıyorsan teslim olur yada yakalanırsam hapiste yatarmıyım? Dava kesinlemediği dava tekrar görülürmü? dava günü verirler mi? Ne kadar süre daha geçerse dava düşer? Kesinleşmediği için geçecek süre işlermi?
Bu durumda doğru olan nedir? Ne yapmalıyım?
Saygıdeğer hukukcular yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkür ederim.
Cevap: Borçlunun ödeme şartını ihlali
saygıdeğer hukukçular yardımınızı bekliyorum. teşşekkür ederim.
Bu konuda bana bilgi verebilecek biri varmı? Acil yardımınızı bekliyorum. teşekkürler..
iyi sabahlar herkeze. Bu konuda yorum yapacak yada bir satır birşey yazacak kimse yokmu?
Forumda daha önce sıkça sorulan bir soru sormuşsunuz.Burdan kabaca söylenebilecek şudur.Sonuç kesinleşince gbt de aranıyor olacaksınız.Taahüdü ihlalden hapis yatmanız kuvvetle muhtemel.Unutmayın, borcunuzu ödeyemediğiniz için değil icra dairesine verdiğiniz taahüdü ihlalden hapis kararı çıkar.Bu durumlarda ödeyemeyecek kişilere taahüt vermemeleri tembihlenir(tutamıyacağın sözü verme mantığı).Genede kesin kararı almadan umutsuzluğa kapılmayın derim.Bir yerden elinize para geçer ve yaparsınız ödemenizi.Geçmiş olsun.
Bill187 öncelikle bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim size.Kesinleştiğinde ne kadar hapis yatarım?Kesinleştiğinde beni ne kadar zaman yakalayamazlarsa cezam düşer.affolur.
Merhaba
daha önce uyapta görünen Aşağıdaki dosyam şuanda uyapta görülmüyor.Ben herhangi bir ödeme yada işlem yapmadım.Sizce Nedeni neler olabilir.Bu açılan dosya ne kadar zaman geçerse ve neye göre göre düşer.yardımınızı bekliyorum.
(4. icra ceza mahkemesindeki davamda 11.01.2011 de açılmış 5 duruşma yapılmış.tarihleri "01/03/2011 12/04/2011 31/05/2011 05/07/2011 09/08/2011"
vatandaşlık bilgi sisteminden baktığımda "Borçlunun ödeme sartini ihlali. [Karar: Mahkumiyet] [Kesinleşmedi]" yazıyor.)
Bence acilen temyiz ediniz. İcra ceza temyize red verirse ağır cezaya temyiz edin baktınız oda red verdi cumhuriyet savcılığına başvurup kanun yararına bozma talep edin. Temyiz süresini kaçırmayın. Birçok ağır cezanın sanığın ödeme durumu araştırılmadan hüküm kurulmuştur şeklinde bozma kararları mevcut. Bence sonuna kadar takipçisi olun. Baktınız yine olmuyor 2 sene ceza zamanaşımı süresi vardır.