Korsan Telefon Hatti ile Hakaret
Merhabalar,
Benim durumumla ilgili bir konu bulamadim eger varsa konuyu silebilirsiniz. Bundan 3 sene once, tanimadigim bir numaradan hakaret icerikli mesajlar almaya basladim. Bunu yapan kisi beni taniyordu, cunku ismimle hitap ediyordu. Kendisini hakkinda suc duyurusunda bulunacagimi mesaj atarak soyledigimde, beni umursamadi ve hattinin ''korsan hat'' oldugunu ve baskasinin adina kayitli oldugunu soyledi. Yani bulunamayacagindan son derece emindi.
Ben de suc duyurusunda bulundum. Yapilan inceleme sonucunda telefon hattinin gercektende beni hic tanimayan birisine ait oldugu ortaya cikti. Bu kisi birakin mesaj yazmayi, dogru duzgun konusabilen bir kisi bile degildi.. Yani telefon hattina kayitli olan kisinin bunu yapmasi imkansiz gorunuyor. Yapilan onca durusmanin ardindan, hakim bey beni rahatsiz eden numaranin o tarihlerde gorusme kayitlarini talep etmis.
Isin can alici noktasi burada basliyor. 5 farkli kisiyle gorusmeyi yapmis ve bunlarin icinden 1 kisiyi taniyorum. Tanidigim kisi de kalan 4 kisiyle akraba veya arkadas yakinliginda. Ayrica bu kisi benimle her gun internetten konusup, yurtdisindayken ne zaman gelip gelmeyecegimi soran birisiydi. Dondugumde ilk gorusmek icin ilk aradigim kisilerden birtanesiydi, fakat onca aramalarima ragmen telefonlarima cevap vermedi bir bahane uretti. Yani boyle bir tavir sergilemesi ona karsi olan suphelerimi oldukca arttirdi.
Ortada sucsuz yere yargilanan masum bir insan oldugu icin, hem o insani ceza almaktan kurtarmak hem de bana kufur ettigine inandigim kisinin ceza almasini saglamak icin bir sonraki durusmadan once yapmam gereken seyler nelerdir ? Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
Cevap: Korsan Telefon Hatti ile Hakaret
Arkadaşım sözünü ettiğin şahıs yani hat sahibi anlattığın tarzda ise yüksek ihtimalle rahatsız eden o değildir yine ihtimal verecek olursam seni rahatsız eden, seni tanıyıpta bu hat üzerinden arayan biridir hakim bey yargılamada bunları göz önünde bulundurur, önündeki dosyada gerekli incelemeleri yapar veyahut bilirkişiye başvurur öylece karar verir zaten o tarihte yapılan görüşme kayıtları hakim tarafından istenmiş ayrıca mahkeme günü o hat üzerinden aranan 5 kişiden 1 ini tanıdığını ve şüphelendiğinide beyan et.
Ben size biraz teknik bilgi vereyim:
Tamam; Bu hat sahte isimle alınmış. Ancak ortada bir de telefon var.
Sahte isimle alınmış olan kartın takıldığı telefon.
İşte, bu telefona takılmış BAŞKA KARTLARIN tespit edilmesi teknik olarak mümkün.
Sahte kart hangi telefonlara takılmış, bu telefonlara başka hangi kartlar takılmış. Buradan gidilerek gerçek fail bulunabilir.
Ancak şunu göz ardı etmemek gerek:
Bu işlemler cinayet gibi davalarda muhakkak yapılır ve eğer mümkün olabiliyorsa fail bulunur. Ama "telefonla hakaret" gibi bir davada bunlar yaptırılıyor mu bilmiyorum.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Ben size biraz teknik bilgi vereyim:
Tamam; Bu hat sahte isimle alınmış. Ancak ortada bir de telefon var.
Sahte isimle alınmış olan kartın takıldığı telefon.
İşte, bu telefona takılmış BAŞKA KARTLARIN tespit edilmesi teknik olarak mümkün.
Sahte kart hangi telefonlara takılmış, bu telefonlara başka hangi kartlar takılmış. Buradan gidilerek gerçek fail bulunabilir.
Ancak şunu göz ardı etmemek gerek:
Bu işlemler cinayet gibi davalarda muhakkak yapılır ve eğer mümkün olabiliyorsa fail bulunur. Ama "telefonla hakaret" gibi bir davada bunlar yaptırılıyor mu bilmiyorum.
Yanlis anlamadiysam, hattin takildigi telefonun hangi telefon oldugunu (imei numarasindan) tesbit etmenin mumkun oldugunu soylediniz. Ya da yanlis anladiysam, mutlaka duzeltiniz. Beni rahatsiz eden numaranin gorustugu kisilerden birini tanidigimi soylersem ve hakimden kartin hangi telefona takildiginin arastirilmasini talep etsem, bunu dikkate alir mi ?
Hakimin dikkate alıp almayacağını ben bilemem. Benim söylediklerim sadece teknik olarak neyin mümkün olduğu, neyin mümkün olmadığı. Bazı şeyler teknik olarak mümkün ama savcılık ya da hakim, bunları yaptırmıyor. Örneğin telefon dinlemesi cinayet şebeke v.s. davalarında yapılıyor ama mesela boşanma ya da borç alacak davasında telefon dinlemesi yapılmıyor diye okuduğumu hatırlıyorum.
Önceki mesajımda söylediğimi örnekle anlatayım.
Benim neredeyse cep telefonu çıktığından beri kullandığım bir hattım olsun. Bunun numarası 0590 990 90 90 olsun.
O zamandan beri 7 tane telefon eskittim ve en son şu anda kullandığım nokia 1234 model telefonu aldım. Bu numarayı bununla kullanıyorum.
Geçenlerde bir "korsan hat" aldım. Amacım HernanCrespo'yu taciz etmek.
Nokia 1234 model telefonumdaki 0590 990 90 90 no'lu hatta ait kartı çıkardım ve korsan hattın kartını taktım, sonra da HernanCrespo'yu taciz ettim. Daha sonra korsan kartı çıkartıp 0590 990 90 90'ı tekrar taktım.
Şimdi teknik olarak şu yapılabilir:
Korsan hattın görüşme kayıtlarından, benim Nokia 1234 model telefonumun IMEI numarasında ulaşabilirler.
Sonra nu IMEI numaralı telefona hangi kartlar takılmış diye baktıklarında, benim 0590 990 90 90 no'lu telefonumu bulurlar.
Bu numara ise benim üstüme kayıtlı olduğundan, HernanCrespo'yu taciz eden kişinin ben olduğum ortaya çıkar.
Tabii bir telefonla taciz davası için hakim bunların yapılmasını ister mi; bunu bilmiyorum.
Umarım açıklayıcı olmuştur :)
Simdi cok daha anlasilir oldu, gorusme kayitlariyla birlikte zaten beni taciz eden numaranin kullandigi imei numarasi mevcut. Dediginiz dogrultuda hakimden talepte bulunacagim. Yardimci oldugunuz icin cok tesekkurler.