İcra takibi başlamadan nafakanın ödenmesi
Merhaba,
Nafaka İştirak arttırım davasında, aylık 350 TL olan nafaka 500 TL.'ye yükseltildi. Davanın açıldığı tarihten itibaren oluşan farkı (6*150=900 TL) ve bana yükletilen avukatlık ücretini (1100 TL) icra takibi başlamadan yatırmak istiyorum.
1) Bu parayı, daha önceki nafakaları ödediğim eski eşimin banka hesap numarasına yatırmak istiyorum. Bu dekontların(internet bankacılığıyla) üzerine niçin yatırıldığına ait not yazsam yeterli midir?
2) Ayrıca noter aracılığıyla vekil avukatına ihtar çekip, dekontların bir örneniğini de göndermeli miyim?
Bu iyi niyetime karşılık, karşı taraf mahkeme ilamıyla icra emri gönderip yeniden bu miktarı ödememi istiyebilir mi?
Cevap: İcra takibi başlamadan nafakanın ödenmesi
Evet olabilir icra masrafları ve avukatlık ücretinden kurtulursunuz böylelikle...
bizzat iletişime geçerek veya avukata ihtarla icra ve diger masraflardan kurtulursunuz .Dekont zaten yeterli olacaktır her hangi bir sorunda ...
Burada dikkat etmeniz gereken husus mahkemece hükmedilen vekalet ücretinin eski eşinize değil, avukatına ait olduğudur.
Dolayısıyla bu parayı eşinizin hesabına yatırmanız sizi borçtan kurtarmaz. (Eşiniz bu benim hakkım diyerek avukatına vermezse, avukat sizden yeniden icra yolu ile tahsil eder. Siz eşinizden geri almakla uğraşırsınız.)
Ödemeyi ne şekilde yapmanız gerektiğini avukat ile görüşüp kesinleştirin.
Ya 1100 TL'yi avukatın, 900 TL'yi eski eşinizin, ya da tamamını avukatın hesabına yatırmanız uygun olur.