Üniversite Hastanesinde 2 yıldır ödenmeyen döner sermaye.
Öncelikle iyi günler dilerim. Ben üniversite hastanesinde sağlık memuru olarak çalışmaktayım. 2009 eylülden beri döner sermaye ödemesinden yararlanamıyorum. Döner sermaye geliri olmadığından dolayı döner sermaye ödemesi yapmıyorlar. 2011 yılıda çıkan kanunla sağlık personeline ödeniren denge tazminatının en az 420 tl olması kararlaştırılmıştır. Ve buna rağmen kurum bize denge tazminatıda ödememiştir.Ayrıca ödemeyen döner sermayenin büyük bir bölümüde tahakkuk edilmemiştir (2010 yılınınn 11 ayı) sağlık personeline ödeme yapılmazken aynı kurumda idari personele denge tazminatı döner sermaye bütçesinden ödenmiştir. (2011 mayıs ayına kadar.) itirazlar üzerine şimdi idari personelede ek ödeme yapılmamaktadır. kurumda çalışanlar hekimler dahil herkes sadece çıplak maaş almaktadırlar.zaten birçok hekim döner sermaye geliri olmadığı için kurumu terketmiştir. yaklaşık 2 yıldır denge tazminatı-döner sermaye ödenmiyor. yazılı olarak kuruma sorduğumda 3000 tl civarı alacağım olduğunu öğrendim. fakat 2010 yılının 11 ayı tahakkuk edilmediği için alacak olarak gözükmediğini söylediler. geçmişe dönük bu alacaklarımı tahakkuk eden ve etmeyen döner sermaye-denge tazmitı ödemelerini alabilirimiyim? alabilirsem hangi yolları izlemeliyim.
ilginiz için teşekkür ederim.