Gizli numaranın belirlenmesi
Merhabalar, gizli numaradan aranıyorum, fakat bu gizli numara sahibi benim bir tanıdığım insan (hakaret, tehdit vs yok ) ve ben bu gizli numaranın hangi numaraya ait olduğunu bulmak istiyorum kendimce özel bi sebepten dolayı. GSM şirketleri savcılık yoluyla öğrenebileceğimi söyledi... Bu mümkün müdür? Yani ortada herhangi bir suç yokken, gizli numaranın hangi numaraya sahip olduğunu öğrenebiliyor muyum??
Cevap: Gizli numaranın belirlenmesi
Rahatsız edilme gibi bir durum söz konusuysa savcılığa başvurun(numaranızı kolayca gizli numaralara kapatarak da bu durumdan kurtulabilirsiniz), onun dışanda sadece merak amacıyla gizli numaraların kim olduklarını arananlara açıklamak savcılık makamının görevlerinden değildir.
Cevap için teşekkürler.
Rahatsız edildiğimizi nasıl belgelendireceğiz peki rahatsız edilme söz konusu olduğunda? "Ben rahatsız ediliyorum." demek yeterli midir?
Alıntı:
educator34 rumuzlu üyeden alıntı
Cevap için teşekkürler.
Rahatsız edildiğimizi nasıl belgelendireceğiz peki rahatsız edilme söz konusu olduğunda? "Ben rahatsız ediliyorum." demek yeterli midir?
Rahatsız edilmeyi belgelendirmenin yolu gizli numaradan da olsa aranma kayıtları ile olur.
Alıntı:
educator34 rumuzlu üyeden alıntı
ben bu gizli numaranın hangi numaraya ait olduğunu bulmak istiyorum
Gizli numaradan kastınız nedir? Arandığınızda ekranda arayan numara yerine ne yazdığını tam olarak söyleyebilir misiniz?
Arayan numaranın görünmemesi iki sebepten kaynaklanır: Birincisi sizi arayan kişi numarasını gizlemiştir. Bu sizin de düşündüğünüz şey. Ancak bunun dışında ikinci bir sebep vardır: Arayan kişinin santralinin arayan numarayı gönderme özelliği yoktur ya da arayan kişinin satrali ile sizin santraliniz arasında sistem birliği olmadığından arayan numara size gösterilemez. Bu ikinci anlattığım durumda bir telefon numarası elde edilmesi ne yazık ki teknik olarak imkansıza yakın derecede zor.