Noterde devir icin verilen vekalet iptal edilebilinir mi?
Printable View
Noterde devir icin verilen vekalet iptal edilebilinir mi?
Vekalet ile hangi kurumlarda işlem yapılacaksa oraya da gidilmesi gerekiyor mu?
Peki vekalette devir için okudum imzaladım Bunuda iptal ettirebilirmiyiz
Devir kooperatif hissesidir tapusu çıkmamış henüz kooperatifin
Burada ne demek istediğinizi anlayamadım :?
Vekaletname ile kendi adınıza vekaletin konusuna göre yetkilendirdiğiniz kişiyi azilname ile vekillikten azledebilirsiniz.
Vekaletnameyi düzenlerken vekil olarak atadığınız kişinin bilgileri zaten noterde mevcut olacağından (ev-iş adresi gibi bilgiler) vekillikten azlettiğiniz zaman bu posta yolu ile vekile bildirilir.Vekilin o adreste olup olmaması ne sizi nede noter'i bağlamaz.Nasılki vekaletnamenizde yevmiye numarası ve tarih mevcut ise azilnamede de yevmiye numarası ve tarih mevcut olacaktır.Ve siz vekili azlettikten sonra zaten elindeki vekaletname yasal olarak geçersiz olacaktır.Sizin adınıza herhangi bir girişimde bulunması artık suç teşkil edecektir
Kişinin vekilinin kendi adına gittiği ve işlem yaptığı kurumları tek tek ziyaret etmesi gibi bir durum mevcut değildir.Zaten bu kadar şüpheye düşeceğiniz bir kişinin daha en baştan vekil olarak atanmasıda ayrı bir tartışma konusudur
Vekaletten azil durumunu kooperatife de bildirmeniz ileride olabilecek durumları şimdiden önlemeye yarayacaktır.