Milli Eğitimin Arsamıza Okul Yaptırması
öncelikle merhabalar forumunuza yeni üye oldum ve bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Şimdi bizim rahmetli dedemizden miras kalan 3000 metrekarelik bir arsamız var. babamlar 5 kardeş. biz bu arsayı müteahhite vererek kat karşılığı elden çıkarmak istiyoruz. Asıl konuya şimdi gelicem. Biz tam müteahhite gidecekken arsamız milli eğitim tarafından okul yaptırılmak üzere tabiri caise zapt edildiğini ve bu proje sonuçlanana kadar arsamızı satamayacağımızı veya müteahhite veremiyeceğimizi öğrendik. bunun üzerinden 2-3 sene bir zaman geçti. daha sonra milli eğitim bizim arsamıza değilde bizimle birlikte okul planı yaptığı diğer bir arsaya yani bizim arsamızın yanındaki arsaya yapmış okulu. ama aynı zamandada bizim arsadaki tutumunu değiştirmediklerini söyledi babamlar. yani bizim arsa hala milli eğitimin elinde gözüküyormuş. şimdi bunu milli eğitimden çıkarmak için ne yapmamız lazım bunun için bir ön bilgi almak istiyorum sizden arkadaşlar. acaba milli eğitime " okulunuzu başka bir arsada inşa ettiniz bizim arsamızı üzerinizden çıkarın" düşüncesiyle bir dava açsak sonuçlanabilirmi veya dava açmadan da sonuçlanacak bir işlem mi bu? bu konuda bir önbilgi verebilirseniz ona göre hareket edicez. açıkcası bir an evvel bu pürüzün ortadan kalkmasını ve inşaatımızı başlatmak istiyoruz. Hukuki terimleri bilmediğimden "yalın" halde anlattım umarım demek istediklerimi anlamışsınızdır. Teşekkür ederim. Saygılar...