Hakem heyetinden hesap işletim ücretinin iadesii kararı çıktı
Yaklaşık 3 ay önce tüketici hakem heyetine hesap işletim ücretinin iadesi için başvuru yapmıştım. 2 gün önce memleketteki adresime gelmiş. Ben orada olamayacağımdan babama bankaya gidip kararı göstermesini söyledim. Babama bu kararın aynısından bize de bir nüsha gelecek. Onu bekliyoruz. Ondan sonra 15 gün içinde itiraz edeceğiz demişler.
Bu dediklerine pek aklım yatmadı. Karar sonrası süreçte ne yapmam gerekiyor?
Cevap: Hakem heyetinden hesap işletim ücretinin iadesii kararı çıktı.
15 gün içinde itiraz edecekler; bunu yapacaklarına göre muhtemelen sizin sözleşmenize göre hesap işletim ücreti alabileceklerine dair madde vardır.
Mahkemede bu sunulunca, hakem heyetinin kararı iptal edilecek, hesap işletim ücreti ile bankanın avukatının avukatlık ücretini siz ödeyeceksiniz.
En kötü ihtimalle olacak olan bu.
İyimser ihtimalde ise, banka 15 gün içinde itiraz etmezse karar kesinleşir, siz de paranızı alırsınız.
Benim bildiklerim bu minvalde.
Eger sozlesmenizde hesap isletim ucreti ile ilgili madde yoksa ( benim gorusum eger olsaydi zaaten hakem heyetine de bunu sunarlardi ve hakem heyeti deboyle onunca aleyhinize karar verirdi) bankanin yaptigi zaman kazanmaya yonelik bir hamle olabilir. Bu durumda da mahkeme sonucunu beklersiniz
Peki şimdi bana gelen bu kararın bulunduğu kağıdı alıp benim ne yapmam gerekiyor? Bankaya mı başvuracağım yoksa başka bir yere mi?