Cevap: Çalışma Belgesi...
Bi de işten çıkartırken 4587 Sayılı İş Kanununa göre çıkartmışlar. Çalışma belgesini verirlerken 4857 Sayılı İş Kanununa göre verdiklerini belirttiler. Şimdi hangi kanun yürürlükte onu anlamadım...
Alıntı:
kimyager81 rumuzlu üyeden alıntı
Bi de işten çıkartırken 4587 Sayılı İş Kanununa göre çıkartmışlar. Çalışma belgesini verirlerken 4857 Sayılı İş Kanununa göre verdiklerini belirttiler. Şimdi hangi kanun yürürlükte onu anlamadım...
Yanlış yazmışlar kanun numarasını çıkış bildiriminde.
''AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN
Kanun Numarası: 4587
Kabul Tarihi: 27/06/2000
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 04/07/2000
Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 24099
AMAÇ
Madde 1 – Bu Kanunun amacı; Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine hazırlanmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları hazırlık ve çalışmalarda iç koordinasyon ve uyumun plan ve programlara uygun olarak yönlendirilmesini ve yürütülmesini sağlamak üzere, Başbakanlığa bağlı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği kurulması ve bu Genel Sekreterliğin teşkilat ve görevlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.''
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yanlış yazmışlar kanun numarasını çıkış bildiriminde.
Takdim-tehir olmuş :)
İyi de ben ilk soruma cevap alamadım. Çok iyi bir iş buldum. Gitmem gerekiyor ama göz göre göre engel olmaya çalışıyorlar. Çalışma Belgesine "işten ayrılış nedeni" yazar mı ben onu merak ediyorum
Çalışma belgesinin düzenlenmesi için belirlenmiş bir kalıp yok,
Ayrılma sebebinin belirtilmesini engelleyen herhangi bir düzenleme de yok iş kanununda.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Çalışma belgesinin düzenlenmesi için belirlenmiş bir kalıp yok,
Ayrılma sebebinin belirtilmesini engelleyen herhangi bir düzenleme de yok iş kanununda.
Tabiki hukukçu değilim ama kanunda bunun ile ilgili bir kalıp bulunmadığınında farkındayım. Mahkeme süreci devam ederken ve diğer ayrılan çalışanların çalışma belgelerine "işten ayrılış nedeni" yazılmazken neden bana özellikle bu yapıldı. Tamamen kötü niyetli bir yaklaşım. Belki de o kağıdı imzalasa idim o belgeyi aleyhime delil olarak kullanacaklardı...
İnternette yaptığım araştırmalarda çalışma belgesi örneklerinin genelde "işten ayrılış nedeninin" olmadığı şeklinde gördüm...