İzale-i Şuyu Davası ilk celse
Değerli forum üyeleri;
Terekenin izale-i şuyu davası ile taksimi isteniyor, mirasçı yedi kardeş ve eş var.Kardeşlerden iki tanesi il dışında bulunuyor.Sulh Hukuk Mahkemesinden çağrı kağıdı geldi, ilk celseye mazeret bildirilmeden katılınmazsa nasıl bir durum ortaya çıkar,davaya devam edilir mi, devam edilirse bir karar çıkar mı yoksa dava daha sonraki celselere mi kalır? ayrıca duruşmaya katılınmadığı zaman cezai bir yaptırımı var mıdır?
Bu konu hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum, ilgilenenlere şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: İzale-i Şuyu Davası ilk celse
Hukuk mahkemesinde duruşmaya katılmamanın cezai yaptırımı var mıdır? Satış kararının en son çare olduğunu söylüyorlar, doğruluk payı nedir? Yorumlarınınz için şimdiden teşekkür ederim
Cevap: İzale-i Şuyu Davası ilk celse
Eğer bu sekiz kişiden biri alabiliyorsa en güzelidir. Diğerlerine paylarını öder.
Diğer iyi yol, birine satılması ve alınan paranın bölüşülmesidir.
Şimdi yine birine satılacak ve alınan para bölüşülecek. Ama kendiniz satsaydınız atıyorum elliye satacaksanız, şimdi belki yirmiye gidecek. Çünkü burada müşteri arama şansınız yok. Gelenler içinde en çok parayı verene mal verilecek.
Önerim o zamana kadar sadece siz veya bir kardeşinizle birlikte biraz para bulup satışa alıcı olarak sizin de girmeniz. Siz alamasanız da en azından fiyatı bir nebze olsun yükseltmiş olursunuz.
Mahkemeye gitmemek, orada bir şey söylememek demektir, orada konuşulanları kabul etmek demektir. Benim de başıma geldi bir miras olayı; dedemin babasından 100 küsür kişilik bir dava :)
Dava açıldığından bile haberim yoktu. Bana tebligat bile yapılmadı aslında. Ama benim payıma düşen sadece 200 lira düştüğünden ve dava memlekette olduğundan ilgilenmedim. Dava bitti, Arsa satıldı, para bankaya yattı, ben de bankadan 200 liramı aldım :)
Yani gitmezseniz bir şey olmaz, ama muhtemelen iş bittiğinde arsanın "bedavaya satıldığını" düşüneceksiniz. Önleminizi buna göre alın. Siz de satışa katılın bence.