Tanıkların Dinlenmesi İçin Gönderilen Tebliğinin Başka İl Adliyesine Ulaşmaması
Merhabalar,
Farklı bir ilde açılmış olan ticari mahkemede tanıkların dinlenmesi için karar çıktı ve tüm harçlar yatırıldı fakat tanıkların bulunduğu ildeki adliyeye tebliğ ulaşmadığı için 6 aydır tanıklar dinlenmedi ve buna istinaden davanın açıldığı ilden hangi tarihte tebliğnin çıktığı öğrenildi (adliyedeki dosyada yazı mevcut) 4.ayda çıkan tebliğ şu an ortada yok.Tanıkların bulunduğu ildeki adliye sistemlerinden bakarak zorda olsa sistemde yazıyı buldu fakat fiziki yazı elimize ulaşmadığından işleme koyamayız diye belirttiler ayrıca eğer harçlarını tekrar yatırırsam işlem yapabileceklermiş(harçlar zaten yatırıldı).
Sonuç olarak benim bu davam yaklaşık 3 yıldır sürüyor bu normal mi,3.yılında avukatın bana attığı kazık yüzünden avukat değiştirdim ve eski avukatla mahkemelik olduk.Acaba bu evrağın ulaşmamasında avukatın oyunu olabilirmi,eğer yoksa bu evrak neden ulaşmıyor ve bu konu için nereye başvurmam gerekiyor,eğer gerekiyorsa nereleri nasıl şikayet etmem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Tanıkların Dinlenmesi İçin Gönderilen Tebliğinin Başka İl Adliyesine Ulaşmaması
Buradan cevap bulamadım ama soruyu ben cevaplayayım.Tanıkların dinlenmesini istediğiniz il yada ilçe adliyesine dilekçe veriyorsunuz harçları tekrar yatırıyorsunuz ve bu şekilde size şahitlerin dinlenmesi için yeni bir tarih veriyorlar...