Görevi yaptırmamak için direnme ve hakaret
merhaba.ben rus vatandaşiyim bi bayanım.bundan 5 ay önce eve giderken yolda bizi polis cevirdı.benim yanında eşim ve eşimin arkadaşı vardı.bi tartışma ciktı.polisler eşimi vurmaya başlamışlar.ben ayirmak istedım.polis o anda bana gaz spreyi sıkmış ben de ona ağır kufur ettım.eşimin burun kanıyordu ve benim kolumda morluk vardı.bizi hastaneye getırmişler.ama raporda ne yazmışlar biz görmedık.şimdi 2 hafta sonra mahkemeye cikcez.ben bundan bi ceza alırmiyim?veya deport olurmuyum?ne olablir?P.S.ben 4 aylik hamileyim.
Cevap: görevi yaptırmamak içiin derinme ve hakaret
ha bide bunu yazayim.karakolda polis dediki bana deport edcez seni.ve sonra benim eşimden 300 lira almışlar ve bizi bırakmışlar.bi sorun olmıcak demiişler.ama şimdi mahkemeye cikyorus
Mahkemede bunların hepsini anlatın muhakkak.
Ama o 300 lirayı verdiğinizi, eşinize şiddet uygulandığını v.s. kanıtlayabiliyor musunuz?
hayir bunu kanıtlıyamam.olay 5 ay önce olmuş.hende bence bizi dinlemezler.polislere dinlerler.
eşimin ve beniim cezası ne olur????kimse bilmiyormu?ha biide bunu sormak istiyorum mahkemeden önce yurdişina cikabilirmiyim?
Ceza ya da sınırdışı konusunda benim bilgim yok. Ama hakim polise inanır bana inanmaz düşüncesinden vazgeçin.
Eşin Türk mü Rus mu?
Sorularının cevabını bilip cevap verecek birisi olursa, bunu da bilse iyi olur.
ama ben türk vatandaş dilim.oturma iznim var.ama eger bi ceza alırsam oda iptal olcak diye duşunyorum.ondan sınırdişi hakkında sordum.cunku karakolda polis bana seni kesin deport ederiz dedı...ama parayi görunce beni göndermekten vazgectı
Oncelikle gecmis olsun, eger hakim sizin suclu oldugunuza kanaat getirirse sinir disi edilme ihtimaliniz var.