Noterde imzalanan belgeyi iptal etme olurmu
Yıllar önce 12-13 yaşlarında iken rahmetli babamdan kalan kooperatif (ev) hissesini dolandırıcılıkla değerinin çok altına ailemden vekalet imza almışlar. Benim küçük yaşta olduğum için yerime annem imza atmıştır
18 yaşını geçtiğimde bu hisseyi alan kişi bitmiş olan evi başkasını satmak istediğinde noter küçük yaşta annesi tarafından imza atılan kişi 18 yaşını geçtiği için imzası gerekli olduğunu söyleyerek satışı benim imzam olmadan gerçekleştiremiyeceklerini söylemişlerdir.
O kişi beni bularak ailenden aldığım imzalarda annen senin yerine imza atmıştı şimdi 18 yaşını geçtiğin için seninde imzan gerekiyor diyerek notere gittik . Noterdeki hanfendi (okudum imzaladım diyerek ad soyad imza attırdı . okuyamadım
Sonradan ailemden öğrendimki daha önceden ailemi dolandırarak satın almış
Şimdi bu imzamı geçersiz yapabilirmiyim
Acil yardım bekliyorum
Çok teşekkürler
Cevap: Noterde imzalanan belgeyi iptal etme olurmu
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; Hukuk taki Yaptırım türlerinden birisi "Hükümsüzlük"tür.Yani Yokluk, yapılan işlemin yok sayılmasıdır.Tüm Gayrimenkul alım satımları Tapu Kadastro da yapılır.Noterde yapılan alım-satıma ilişkin bir sözleşme hukuken tam olarak sağlam ve kesin değildir...
İlk olarak annenizin siz küçükken yaptığı satış işlemi nerede yapılmış?Noter mi? Tapu Kadastro mu? Bu önemli şimdi. Şimdi gelelim asıl mes"eleye sorduğunuz soru şu: "Şimdi bu imzamı geçersiz yapabilirmiyim"
Hukukta ki bir diğer yaptırım türü olan "İptal" i kullanarak yapılan işlemin iptaline ilişkin dava açılabalir.Fakat, bunun için avukata gitmenizi öneriyorum.
İyi günler..
Şimdi tam öğrendiğime göre birazdaha açıklayayım
Kooperatif hissesini veraset ilanı üzerinde vekalet verilmiş annem tüm kardeşlerim imza atmış berim yerime annem imza atmıştır . Şimdi dolandırcı imzalı aldığı vekaleti 18 yaşını geçtiğim için iptal edilmiş . Noterde tekrar vekaket verilerek şu kişiye hissemi 500 TL veriyorum o kişide şu kişiye satış yapıyor diye ben , dolandırıcı ve yeni alıcı imza attık .
Bilmeden attığım daha doğrusu eskiden ailemin dolandırıldığını bilmeden ailemle görüşmeden imza attım . bu vekaleti geçersiz yapabilirmiyim . Karşıdan vakalette 500 TL de alınmamıştır ( Kooperatifin tapusuda daha çıkmamıştır )
Ben 2011 de bir iş yerine girerken bize noterde imza attırdılar. Sonra anladıkki eksik sigorta göstermek içinmiş. Bu imzadan vazgeçilebilirmi?