Genel vekaletname ile şerh
Merhaba..
Valide hanfendi her ihtimale karşı 1998 yılındabana genel vekaletname(Ahzu Kabzı ibaresi var) vermişti. Hiç kullanmadım. Gerek duymadık. Ancak kendisi 75 yaşına geldi ve alzhamer hastalığı belirtileri var. Ne yaptığını bilmiyor. Üzerine olan gayrimenkullerin kazaya gideceğini düşünmeye başladım. Zira çok çabuk kanıyor herkese. Gözü kapalı bakmadan imza atıyor her türlü evraka.. sonrada ben neyi imzaladım diye soruyor. Yani anlıyacağınız durum vaahim. Şunu sormak istiyorum. Elimdeki genel vekaletname ile üzerine kayıtlı ne varsa devrine nasıl engel olabilirim ? Satışına engel Şerh veya tedbir koydurabilirmiyim ? değerli cevaplarınızı bekliyorum
Saygılarımla
Cevap: Genel vekaletname ile şerh
Ahz-u kabz ifadesi elde tutma anlamında. Yani her şeye yetki anlamında değil. ahz-u kabza yetkili olmanız, satış yaptığınızda ya da başaka sebeple parayı onun adına alabilmenize yarar diye biliyoum ben.
Bu yüzden vekaletnamede neler yazdığı önemli.
Merhaba.
Teşekkür ederim . Vekaletname herşeyi kapsıyor. Alım satım, şerh, ipotek koyma, tahsil v.s . Benim sorduğum; vekaleti veren kişinin kendi üzerine olan gayrimenkulünü başkalarına satamaması yada devredememesi için nasıl bir engel koyabilirim ? Zira valide hanımın durumunu açıklamıştım ön yazımda.
Saygılar
Sanırım bunun için vekaletnameden ziyade doktor raporuna ihtiyaç vardır.
Umarım bilen birisi cevaplar.
Evet. Konuyu hukuki yoldan bilen vardır mutlaka. Dr. raporu başka bir boyut . Ben hukuki yoldan nasıl gidebilirim diye soruyorum. teşekkür ederim
Bunu sadece hukuki olarak; doktor raporu kullanmaksızın yapmak için kanuna uygun; ama hukuğa ve adalete uygun olmayan yollara girmek gerek; aradığınız çözüm bu da olmasa gerek.
sn. VİP üye senoleker..
Ben bu siteye bilgi almak için geldim. Demogoji, tartışma yada yorum yapmak değildir amacım. Sadece ve sadece bu işi profesyonelce yapan hukukçularımızdan yardım rica ediyorum. Bu konu bahsi olan durumunda kanun çerçevesinde olması tabiki tercihimizdir.
Saygılar.
Not: sizden cvp beklemiyorum. ltfen sayfayı meşgul etmeyiniz.
Sayın Yeni Üye realist57;
Korkarım bu sitedeki kuralları site yöneticileri ve yetkilileri koyuyor. Bu kurallara göre de açılan bir başlığa -eğer yazma yetkisi varsa- isteyen herkes yazabiliyor.
Sizin bir kişinin yazmaması için bir kural koyma yetkiniz ne yazık ki yok.
Eğer yöneticilerden biri uygun görürse, benim yazma yetkimi kaldırır ve ben hiç bir yere yazamam; yahut bu başlığı kilitler ve hiç kimse yazamaz.
Bu konudaki talebinizi de bir yöneticiye bildirmelisiniz.
Birçoğumuz -örneğin ben- hukukçu olduğumuzdan değil, adalete, hakka ve adalete sınırsız saygımızdan ve sevgimizden dolayı buralardayız. Bazen bildiklerimizi aktarır, bazen de bir kişinin hakkını adalete uygun olmayan ama kanuna uygun bir şekilde gasp niyetleriyle istihza ederiz.
Burda her türlü yorum, fikir yada görüş paylaşılır.Zaten genel bir forum olduğu için cevap sadece size değil aynı durumdaki herkeze verilmiştir.Özel istekleriniz varsa yada zata mahsus açıklamalar bekliyorsanız bir avukata danışmanlık ücretini öder cevabınızı alırsınız.Herkese iyi forumlar.
senoleker şu yazdığınız kendinizle örtüşüyormu yoksa bir yerden mi alıntı yaptınız. " Birçoğumuz -örneğin ben- hukukçu olduğumuzdan değil, adalete, hakka ve adalete sınırsız saygımızdan ve sevgimizden dolayı buralardayız. Bazen bildiklerimizi aktarır, bazen de bir kişinin hakkını adalete uygun olmayan ama kanuna uygun bir şekilde gasp niyetleriyle istihza ederiz." Bu işi hakkıyla yapan birçok hukukçuya haksızlık edip kendinizi onlarla bir tutmayın. Zira sizinki paranoyaklık ,ön yargıyla yaklaşım !! Durumun aslını bilip bilmeden ahkam kesiyorsunuz. " umarım sanırım" gibi kelimelerle cevap
veriyorsunuz. "konuyu hukuki yoldan bir bilen vardır" diyorsunuz ve hala siz yazmaya devam ediyorsunuz. Ben sizden cvp istemediğimi yazdım. Bunu istemek ve yazmak da benim tasarrufum.
Hem kim kimi gasp ediyor ???? Kötü niyeti olan kişi vekaleti ile bütün malı mülkü kendi üzerine devrini yapar geçer !!! anladıınnızz ?
Ben yine bir BİLENE soruyorum .. Velaleti Kanuna ve Adalete uygun olarak kullanabilirmiyim ?? Zira gaspçılardan ve onlara kucak açanlardan ! korunma adına yapılacak bu işlem . Teşekkürler