Firmam işten ayrıldıktan sonra şikayette bulunmuş
Öncelikle şunu belirtmeliyim.. Bu yararlı siteyi açan değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Desteğiniz ve yorumlarınız benim için çok önemli. 7 aylık hamileyim ve birazdan yazacağım konuyla ilgili ne yapabileceğimi bilmediğim için stres oluyorum. Bundan dolayı acil desteğiniz rica edeceğim..
17.01.2011 tarihinde bir özel bir şirkette çalışmaya başladım. 08.06.2011 tarihinde de kendi isteğim ile maaşımı düzenli olarak ödemedikleri ve prim vermemek için bahanelerin arkasına sığındıkları için işten ayrılmak istedim ancak kabul edilmeyince Noterden yasal işten ayrılma süreci adına ihtarname çektim ve 15 gün sonraki işten cıkış sürecimi de sağlık sorunlarım nedeniyle 15 günlük rapor ile doldurdum ve kendilerine ilettim. içeride kalan 23 günlük maaşım için aradığımda bana paralarının olmadığını istersen ekipmanları (mini laptop ve cep telefonu) teslim etme sende kalsın 23 günlük maaşını verebilecek durumumuz şuanda yok şeklinde bir yaklaşım sergilediler. Bende kendilerini uğraşmamak ve işin uzamaması adına şikayet etmedim. dün itibari ile karakoldan ifade vermem için aradılar.Çok şaşırdım. beni ekipmanları teslim etmediğim ve tahsilatla zimmetime 450 TL para geçirdiğim iddialarını gördüm ve şok oldum. Eşimde eskiden bu şirkette çalışmış ama işte ekmek parası bu şirket hep bunu yapıyormuş. Gittim ve 450 tl olan zimmete para gecirme iddasını kabul etmedim. Biz tahsilat yapıyorduk ama bu tahsilatı muhasebeye direk teslim ediyorduk. Boyle bir olay kesinlikle olmadı beni de bu çok üzdü. Birde ekipmanlar 23 günlük maaşım karşılığı verdiler şimdide şikayet ettiler. Ben hemen şimdi veririm .. Ama bu firmaya ne yapabilirim diyede düşünüyorum. Ekonomik durumumum iyi değil. Baro dan avukat talep etmek istiyorum. Bu firma bu davayı kazanabilir mi ?Son 23 günlük maaşımı ödemedikleri banka hesaplarımda acık ortada. Eğer benim bu davayı kazanmam için ekipmanları verin karakola derseniz gider teslim ederim. Ama 450 tl için dava acmak istiyorum. Ne yapmam gerek davayı kazanaibilimiyim ? Kazanırsam neler yapabilirim? Yada neler olabilir..
Çok teşekkürler..
Çok acil desteğinizi rica ederim..
Cevap: Firmam işten ayrıldıktan sonra şikayette bulunmuş
Yanıt verecek kimse yok mu konu önemli ve acil ltfen ...