Web sayfamın yasağı resmi olarak kalkmış ama hala yasaklı
Bu forumda verilen tavsiyelere uyarak BTK kurumundan web sayfamın (www.ateizm.org) kapatılma kararı konusunda bilgi ve dosya numarası istedim.
Gelen cevaba göre, ortada şu an geçerli olan resmi bir kapatma kararı bulunmuyor:
Alıntı:
"04/05/2007 tarihli ve 5651 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun" 23/05/2007 tarihinde yürürlüğe girmiş olup Başkanlığımız söz konusu mevzuat hükümleri çerçevesinde görev ve yetkilerini ifa etmektedir.
Söz konusu İnternet sitesi hakkında Başkanlıkça uygulanan bir erişimin engellenmesi tedbiri bulunmadığından dosya numarası hakkında bilgi verilememektedir. Talebe konu dosya numarası ilgili mahkemeden veya talep edenin erişim sağlayıcısından temin edilebilecektir."
Bilgilerinizi rica ederiz.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü
Ama insanlar Türkiye'den bağlandığında, özellikle TTNET kullanıcıları, bazen hala "Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir" yazısıyla karşılaşıyor. Bir mahkeme veya dosya numarası falan yok çıkan yazıda.
Bu engelleme sayfasıyla herkes karşılaşmıyor ve her zaman karşılaşmıyorlar. Aynı kişi bir gün yasaksız erişebiliyor, ertesi gün erişemiyor, vs.
Sayfa Adnan Oktar'ın avukatlarının sitede kendilerine hakaret bulunduğu ithamıyla yıllar önce aldırdıkları ihtiyati tedbir kararı sebebiyle engellenmekteydi.
Fakat kendilerinin bu siteyle ilgili açmak istediği davaların tümünün mahkeme tarafından reddedildiğini öğrendik. Belki bu yüzden, belki de artık ihtiyati tedbir kararının süresi dolduğu için, ya da ikisi birden, siteye olan resmi engelleme kararı kalkmış olmalı.
Ama görüldüğü kadarıyla teknik olarak engelleme tam olarak kalkmamış.
Acaba tamamen kaldırtmak için ne yapabilirim? BTK'dan gelen yukarıdaki email'in bir kopyası ile TTNET'e başvurmam mı gerekir?
Ya da email kopyası gerekmez, başka birşey mi gerekir? Ya da yasaksız olduğunu kanıtlamama gerek olmadan neden hala kapalı diye mi başvurmalıyım? Kime ve nereye başvurmalıyım, ve nasıl?
Ben yurtdışında yaşıyorum. Bu işi telefonla veya email ile, ya da yazışarak yapabilir miyim?
Cevap: Web sayfamın yasağı resmi olarak kalkmış ama hala yasaklı
İnternet Servis Sağlayıcılarına (ISS) birer bildiri gönderirsen iyi olur.
ASlında bu işi mahkeme yapmalıdır. Yapmıştır ama TTnet unutmuş olabilir.
arkadaşlar özür dilerim benim sorunum ben bir soru sormam gerekiyor acilen ama yeni konu soracağım yeri bulamıyorum yardımcı olurmusunuz seni konu nasıl acılıyor
Sormak istediğiniz konu bilişim ile ilgili ise https://www.hukuki.net/newthread.php?do=newthread&f=28 buradan açabilirsiniz.